x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Jaqueline Cristian a adus punctul decisiv și „tricolorele” merg mai departe în Billie Jean King Cup

Jaqueline Cristian a adus punctul decisiv și „tricolorele” merg mai departe în Billie Jean King Cup

de Vali Deaconescu    |    11 Noi 2023   •   17:04
Jaqueline Cristian a adus punctul decisiv și „tricolorele” merg mai departe în Billie Jean King Cup
Sursa foto: Hepta

Echipa de tenis a României a obținut o victorie crucială împotriva Serbiei în play-off-ul Grupei Mondiale a Billie Jean King Cup. Jaqueline Cristian a fost eroina zilei, câștigând al treilea meci al întâlnirii și aducând scorul general la 3-0 în favoarea României.

Cristian a avut o performanță impresionantă împotriva adversarei sale, Lola Radivojevic, într-un meci maraton cu seturi strânse. Scorul final a fost 7-5, 6-4, 7-5 în favoarea jucătoarei române.

Cristian a câștigat primul set al meciului cu tânăra de 18 ani (276 WTA) cu 7-5, după care a cedat al doilea set cu 4-6.

În setul decisiv, care a durat peste 70 de minute, Cristian a reușit un break pe final de meci, după câteva game-uri foarte disputate.

Cu această victorie, România și-a asigurat locul în barajul pentru accederea la turneul final al Billie Jean King Cup din 2024.

În prima zi, Gabriela Ruse (26 de ani, 125 WTA) a învins-o pe Mia Ristic (17 ani, 353 WTA), scor 7-6(2), 6-3. În al doilea meci, Jaqueline Cristian (25 de ani, 98 WTA) a trecut de Aleksandra Krunic (30 de ani, 689 WTA), scor 7-5, 6-4. 

×