x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bombă la Australian Open: Djokovic a pierdt primul meci în ultimii trei ani

Bombă la Australian Open: Djokovic a pierdt primul meci în ultimii trei ani

21 Ian 2014   •   15:12
Bombă la Australian Open: Djokovic a pierdt primul meci în ultimii trei ani

Sârbul Novak Djokovic, numărul doi mondial şi triplu deţinător al titlului, a ratat calificarea în semifinalele Australian Open, primul turneu de tenis de Mare Şlem al anului, fiind învins în sferturile de finală, scor 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7, de elveţianul Stanislas Wawrinka, al optulea favorit la Melbourne.

Djokovic nu mai pierduse la Australian Open niciun meci în ultimii trei ani, după ce în 2010 a cedat, tot în sferturi, în faţa francezului Jo-Wilfried Tsonga.

Wawrinka, calificat în premieră în semifinalele turneului de la Antipozi, va juca în această fază cu cehul Tomas Berdych (cap de serie 7), care a dispus în sferturi de spaniolul David Ferrer, al treilea favorit, cu 6-1, 6-4, 2-6, 6-4.

Prima semifinală feminină le va opune pe chinezoaica Li Na, cap de serie 4, şi Eugenie Bouchard, aceasta din urmă fiind prima canadiancă din istorie calificată în semifinalele Australian Open.

Marţi, în sferturile de finală, Li Na a dispus cu 6-2, 6-2 de italianca Flavia Pennetta (favorita 28), în timp ce Bouchard a trecut cu 5-7, 7-5, 6-2 de sârboaica Ana Ivanovic (cap de serie 14), care a acuzat probleme medicale în setul secund.

×
Subiecte în articol: novak djokovic australian open 2014