x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cheile Grădiştei, se extinde paradisul alb

Cheile Grădiştei, se extinde paradisul alb

de Mihai Igirosanu    |    19 Noi 2014   •   13:43
Cheile Grădiştei, se extinde paradisul alb

Singura pârtie privată de biatlon din lume, cea de la Cheile Grădiştei, se pregăteşte să găzduiască în 2016 Campionatul Mondial de biatlon şi schi fond

Începută cu FOTE, ascensiunea în sportul alb şi nu numai a zonei Cheile Grădiştei continuă să impresioneze şi să atragă competiţii de amploare. Astfel, singura bază sportivă de biatlon din lume, cea realizată din fonduri proprii de Ovidiu Gârbacea, cu o lungime a traseului de 3.300 de metri şi care deţine, printre altele, 30 de linii de tragere, se pregăteşte să găzduiască în 2016 Campionatele Mondiale de Biatlon şi schi fond. “Arena de Biatlon Cheile Grădiştei” va fi utilizată luna viitoare pentru o cupă internaţională, la care va participa şi echipa Ucrainei, sportivi care au ales să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în incinta complexului. “Anul acesta, în afara antrenamentelor, aceasta va fi singura competiţie importantă găzduită de noi. În 2015, între 20 şi 30 august, vom avea Campionatul Mondial de biatlon pe role, iar în 2016 suntem deja aproape pregătiţi să găzduim CM de biatlon şi schi fond. Astăzi (n.r.- ieri) vom finaliza o bucată de 1 km. a pârtiei, cea cu un grad de dificultate la nivel mondial. Suntem în curs de omologare şi aşteptam o discuţie prealabilă, apoi sosirea celor de la forul internaţional”, a declarat Ovidiu Gârbacea.

Gimnastică, baschet, canotaj, caiac
Nu doar sporturile de iarnă beneficiază de complexul de la Cheile Grădiştei şi de sala multifuncţională care va fi gata chiar la începutul lunii decembrie. “Pe data de 13 a lunii viitoare vor veni la noi cei de la baschet, iar ei vor fi şi primii care vor beneficia de sală. Aceasta va putea fi folosită începând cu data de 10 În ianuarie aşteptăm loturile naţionale de gimnastică, pe cel feminin de canotaj sau pe cel de caiac”, a mai declarat Ovidiu Gârbacea.

×