x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Doi români au luat medalii de aur și argint la Europenele de natație de la Roma

Doi români au luat medalii de aur și argint la Europenele de natație de la Roma

21 Aug 2022   •   09:11
Doi români au luat medalii de aur și argint la Europenele de natație de la Roma
Sursa foto: Agerpres

Săritorii de la înălțime Constatin Popovici și Cătălin Preda au ocupat, sâmbătă seara, primele două poziții ale podiumului la Europenele de Natație de la Roma, devenind campion și vicecampion european în cea mai spectaculoasă disciplină a natației.

Ultimii doi sportivi aflați în competiție din cadrul delegației României la Campionatul European de natație seniori de la Roma, cei doi au dominat competiția și, după câte 4 serii de sărituri, au reușit să monopolizeze primele două trepte ale podiumului european.

Sâmbătă seara, în închiderea competiției din capitala Italiei, au avut loc ultimele două sărituri din concursul masculin de high-diving, de la platforma situată la 27 de metri înălțime.

Constantin Popovici a realizat un punctaj total de 455.70, câștigând medalia de aur, în timp ce Cătălin Preda a luat medalia de argint, cu un total de 436.20 puncte.

Este pentru prima dată în istoria Campionatelor Europene de natație de seniori când în programul competițional au avut loc probele de high-diving, la feminin și masculin.

Cei doi sportivi români sunt pregătiți de antrenorul Florin Avasiloae.

×