x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

de Vali Deaconescu    |    21 Feb 2024   •   14:06
Echipa feminină de tenis de masă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Sursa foto: Federatia romana de tenis de masa

Echipa feminină de tenis de masă a României a reușit calificarea la Jocurile de la Paris după ce a învins Egiptul, scor 3-0, în optimile Campionatului Mondial pe echipe de la Busan, din Coreea.

„Fetele au triumfat! România a învins Egipt, este în sferturile Campionatului Mondial pe echipe și s-a calificat la Jocurile Olimpice din 2024! #servimpentruistorie #hairomania #tabletennis

Campioanele Jocurilor Europene și-au continuat seria de invincibilitate în Coreea de Sud și au avansat printre cele mai bune opt echipe din lume, iar bucuria a fost dublă de această dată, întrucât faza sferturilor de finală a asigurat echipei biletele pentru Paris, cu 156 de zile până la startul Jocurilor Olimpice.

Performanța a fost atinsă odată cu victoria contra campioanei Africii, Egipt, scor 3-0, în optimile CM, o întâlnire în care sportivele antrenate de Viorel Filimon și Mihaela Șteff și-au păstrat calmul și au fost la fel de tenace precum în meciurile disputate de-a lungul competiției.

Contra Hanei Goda, Bernadette Szocs și-a folosit loviturile câștigătoare pentru începutul dorit, iar Elizabeta Samara s-a adaptat condițiilor de joc, în ciuda unui start nedorit, pentru o bucurie emoționantă după ce a întors scorul de la 0-2. Punctul necesar cu Egipt a fost adus de Adina Diaconu, care a accelerat spre victoria cu 3-0, datorită unui joc superior adversarei.

România - Egipt 3-0, în optimile de finală de la Campionatul Mondial

⚬ Bernadette Szocs – Hana Goda 3-1 (11-2, 6-11, 11-8, 11-6)

⚬ Elizabeta Samara – Dina Meshref 3-2 (11-13, 8-11, 11-5, 11-7, 11-9)

⚬ Adina Diaconu – Yousra Helmy 3-0 (11-8, 11-7, 11-5)

 Astfel, cu echipa feminină calificată la Jocurile Olimpice și două sportive care vor fi nominalizate în proba de simplu, lotul feminin își continuă drumul la CM cu un moral excelent, iar pentru locul în semifinale și medalia mondială va înfrunta Japonia, joi, de la 13:00”, a anunțat Federația Română de Tenis de Masă.

×
Subiecte în articol: Paris 2024 tenis de masa