x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Eduad Novak, explicații despre cum au fost alocați banii pentru federațiile sportive

Eduad Novak, explicații despre cum au fost alocați banii pentru federațiile sportive

de Redacția Jurnalul    |    31 Ian 2023   •   00:00
Eduad Novak, explicații despre cum au fost alocați banii pentru federațiile sportive
Sursa foto: Hepta

Ministrul Sportului, Eduard Novak, explică modul de alocare a banilor pentru federațiile sportive: „Finanțarea are în centrul său performanța și o direcție de dezvoltare pe termen lung”.

„Finanțarea federațiilor, de către Ministerul Sportului, are în centrul său performanța și o direcție de dezvoltare pe termen lung. Am văzut anul trecut rezultate frumoase, obținute nu doar de una, ci de mai multe federații, iar pentru o alocare cât mai echitabilă și mai eficientă a bugetelor pentru noul an au fost luați în calcul mai mulți indicatori, printre care și ponderea rezultatelor dintr-un sport raportat la total”, scrie pe Facebook Eduard Novak.

Ministul Sportului precizează că la calcularea punctajelor finale ale federațiilor sportive naționale care administrează sporturi olimpice prioritare (individual) s-a ținut cont mai multe criterii, respectiv 50% din total puncte - criterii de finanțare, 13 criterii conform metodologiei, fiecare criteriu cu o anumită pondere în calculul final și 50% din total puncte - medaliile obținute la campionatele mondiale, europene, cupe mondiale și europene, fiecare medalie, cu un anumit punctaj.

„La fel ca anul trecut, finanțarea a fost stabilită pentru a menține evoluțiile bune, dar în același timp pentru a suplimenta sprijinul acolo unde au apărut noi nevoi, acolo unde au existat creșteri exponențiale la nivelul rezultatelor. Continuăm să susținem sportul românesc și nevoia sa de creștere a finanțărilor, rămânem aproape de înalta performanță”, încheie Eduard Novak.

Potrivit datelor prezentate de Novak, cea mai mare alocare a fost pentru Federația Română de Canotaj, respectiv 14.000.291 lei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Eduad Novak alocare fonduri federații