x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Eduard Novak: Sporturile olimpice nu au baze de pregătire în țară

Eduard Novak: Sporturile olimpice nu au baze de pregătire în țară

27 Feb 2021   •   18:41
Eduard Novak: Sporturile olimpice nu au baze de pregătire în țară
Sursa foto: Foto: Facebook/ Eduard Novak

Strategia sportului românesc, aflată în stadiu de proiect, va ține cont de realitățile din țară, unde există sporturi olimpice pentru care nu sunt baze de pregătire, spune ministrul Sportului, Eduard Novak.

„Sporturi olimpice cu rezultate internaționale, fără baze de pregătire în țară, își desfășoară activitatea, își organizează cantonamentele și campionatele naționale în străinătate, pentru a supraviețui. Mă întristează acest lucru și îmi doresc să schimbăm această realitate, una a delăsării și neimplicării”, a scris Eduard Novak, pe Facebook.

Printre aceste sporturi se află bobul și sania, patinajul, ciclismul de velodrom, la care sportivii au rezultate internaționale.

„Este dovada faptului că avem potențial, trebuie doar să îi sprijinim cu infrastructura sportivă. Strategia sportului românesc va ține cont de aceste realități și nevoi”, a precizat demnitarul.

Totodată, a fost transmis pe circuitul instituțional de avizare Memorandumul cu tema „Constituirea Grupului de lucru interministerial pentru elaborarea Strategiei Naționale pentru Sport”. După obținerea avizelor necesare, Memorandumul va intra pe ordinea de zi a ședinței de guvern.

Mediafax

×
Subiecte în articol: eduard novak sporturi olimpice