x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Federația de Gimnastică din SUA a reacționat furibund: „Suntem profund dezamăgiți de decizia TAS privind exercițiul la sol”

Federația de Gimnastică din SUA a reacționat furibund: „Suntem profund dezamăgiți de decizia TAS privind exercițiul la sol”

de Vali Deaconescu    |    10 Aug 2024   •   22:40
Federația de Gimnastică din SUA a reacționat furibund: „Suntem profund dezamăgiți de decizia TAS privind exercițiul la sol”
Sursa foto: Hepta

Comitetul Olimpic al SUA și USA Gymnastics au emis un comunicat ferm în urma hotărârii Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) referitoare la controversa din finala de la sol a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, în care americanca Jordan Chiles a pierdut medalia de bronz în favoarea româncei Ana Bărbosu.

„Suntem profund dezamăgiți de decizia TAS privind exercițiul la sol. Contestația legată de nota de dificultate (D) a exercițiului lui Jordan Chiles a fost depusă în deplină conformitate cu regulile Federației Internaționale de Gimnastică (FIG), cu intenția de a asigura o evaluare corectă. Pe parcursul procesului de apel, Jordan a fost supusă unor atacuri constante, nejustificate și extrem de dureroase pe rețelele sociale. Niciun sportiv nu ar trebui să fie supus unui astfel de tratament. Condamnăm ferm aceste atacuri și pe cei care le susțin sau le instigă. O felicităm pe Jordan pentru comportamentul său exemplar atât în competiție, cât și în afara acesteia, și vom continua să o sprijinim", se arată în comunicatul celor două organizații americane.

Decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv nu este executorie. În urma verdictului, clasamentul final al probei urmează să fie anunțat de Federația Internațională de Gimnastică. În noua ierarhie, cea care câștigă medalia de bronz este românca Ana Bărbosu, pe patru se află Sabrina Voinea, iar americanca Jordan Chiles este "retrogradată" pe locul cinci.

×