x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Formula 1 merge pe experiență. Un pilot de 35 de ani îl înlocuiește pe unul de 23

Formula 1 merge pe experiență. Un pilot de 35 de ani îl înlocuiește pe unul de 23

17 Noi 2022   •   10:40
Formula 1 merge pe experiență. Un pilot de 35 de ani îl înlocuiește pe unul de 23

Germanul Nico Hulkenberg va reveni cu normă întreagă în Formula 1 la Haas în sezonul următor, după ce echipa deținută de americanii de la Haas l-au anunțat joi ca înlocuitor al mai tânărului compatriot Mick Schumacher.

Haas a optat pentru experiență în detrimentul tinereții, veteranul în vârstă de 35 de ani, care a luat startul în 181 de curse de Formula 1 fără să urce o singură dată pe podium, alăturându-se pilotului danez Kevin Magnussen, în vârstă de 30 de ani, în linia de start.

"Simt că nu am părăsit niciodată cu adevărat Formula 1", a declarat Hulkenberg într-o declarație a echipei înaintea Marelui Premiu de la Abu Dhabi, care va încheia sezonul.

"Sunt încântat să am din nou ocazia de a face ceea ce îmi place cel mai mult... Avem de lucru pentru a putea concura cu toate celelalte echipe din zona mediană, iar eu abia aștept să mă alătur din nou acestei bătălii."

Hulkenberg, care a câștigat cursa de mașini sport de 24 de ore de la Le Mans cu Porsche în 2015, a concurat ultima dată cu normă întreagă în Formula 1 în 2019 cu Renault și va testa cu Haas la Yas Marina săptămâna viitoare.

El i-a înlocuit pe mexicanul Sergio Perez și pe canadianul Lance Stroll ca rezervă la Racing Point în 2020 și pe Sebastian Vettel la Aston Martin în Bahrain și Arabia Saudită în acest an, pe toți din cauza COVID-19.

Șeful echipei, Guenther Steiner, a declarat că experiența și reputația lui Hulkenberg ca "un pilot solid și fiabil" vor ajuta echipa să urce pe grilă.

"El împărtășește viziunea noastră și poate fi un jucător cheie, împreună cu restul echipei, pentru a construi pe bazele pe care le-am pus în acest an, odată cu revenirea noastră în lupta pentru puncte", a spus el.

Aducerea lui Hulkenberg îl lasă pe Schumacher, în vârstă de 23 de ani, fără un loc după două sezoane în Formula 1.

Campionul din 2020 al Formulei 2 a fost implicat în câteva accidente costisitoare în acest sezon, dar a obținut primele sale puncte și ocupă locul 16 în clasamentul general.

Cu trei poziții în față se află Magnussen, care a obținut primul său pole position și al echipei Haas în condiții meteo schimbătoare la ultima cursă din Brazilia, în timp ce Schumacher s-a aliniat ultimul.

Haas, propulsată de Ferrari, este a opta dintre cele 10 echipe în clasamentul general, după ce a terminat anul 2021 pe ultimul loc și fără niciun punct.

Schumacher a declarat pe rețelele de socializare că este "foarte dezamăgit" că pleacă.

"A fost uneori implicat în accidente, dar m-am îmbunătățit constant, am învățat multe și acum știu sigur că merit un loc în Formula 1", a spus el despre cele două sezoane.

"Subiectul nu este închis pentru mine. Contratimpurile nu fac decât să te facă mai puternic. Focul meu arde pentru Formula 1 și voi lupta din greu pentru a reveni pe grila de start."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: formula 1 haas