x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Formula 1: Final spectaculos în Marele Premiu al Rusiei. A câștigat a 100-a cursă din carieră

Formula 1: Final spectaculos în Marele Premiu al Rusiei. A câștigat a 100-a cursă din carieră

26 Sep 2021   •   17:30
Formula 1: Final spectaculos în Marele Premiu al Rusiei. A câștigat a 100-a cursă din carieră

Final spectaculos pe circuitul de Formula 1 de la Sochi, în Marele Premiu al Rusiei. Britanicul Lewis Hamilton a câștigat cea de-a 100-a cursă, după ce, cu 5-6 tururi înainte de final, ploaia a determinat piloții să intre la boxe, pentru schimbul de pneuri, răsturnând radical clasamentul cursei.

Pe locul 2 a terminat Verstappen, care plecase de pe ultima poziție, în grila de start, și care a profitat de ploaia izbucnită pe final, reușind să urce pe podium în ultimele tururi.

Pe locul 3 a încheiat cursa Carlos Sainz. Lando Norris, care a condus până momentul în care a început ploaia, a terminat abia pe 7, după ce a decis să încerce să termina cursa pe pneurile slick, decizie ce s-a dovedit a fi neinspirată.

La interviurile de după cursă, Hamilton a declarat: ”Mi-a luat mult timp să ajung la victoria cu numărul 100 și, uneori, nu eram sigur că voi ajunge la 100. Lando a făcut o treabă extraordinară, a avut un ritm incredibil. Am avut un gust dulce-amărui să-mi văd vechea echipă în față. Echipa mea a luat o decizie excelentă chiar la final, nu am vrut să-l las pe Lando să plece, dar, nu știam cum va fi vremea.

Hamilton a devenit astfel primul și singurul pilot din Formula 1 care atinge borna 100 în competiție.

Acesta a trecut pe prima poziție în clasamentul general al piloților, cu 246,5, la doar 2 puncte avans față de Max Verstappen, care are 244,5. Pe locul 3 se află Valtteri Bottas, cu 151 de puncte, care a terminat crsa de la Sochi pe locul 5.

Clasamentul pe echipe e condus de Mercedes (397,5), urmată de RedBull Racing Honda (464,5) și McLaren Mercedes (243).

Mediafax

×
Subiecte în articol: formula 1