x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Golden State Warriors, noua campioană a NBA

Golden State Warriors, noua campioană a NBA

13 Iun 2017   •   09:15
Golden State Warriors, noua campioană a NBA

Echipa Golden State Warriors este noua campioană a ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), după ce a reuşit să se impună în finală, cu 4 victorii la 1, în faţa deţinătoarei trofeului, Cleveland Cavaliers.

Warrios s-a impus luni seara, în cel de-al cincilea meci al finalei, cu scorul de 129-120 pe propriul parchet, reuşind să cucerească astfel al cincilea titlul de campioană a NBA din istoria sa şi al doilea în ultimii trei ani.

Kevin Durant a reuşit 39 de puncte pentru învingători, iar Stephen Curry a contribuit cu 34 puncte, 10 pase decisive şi 6 recuperări. De partea cealaltă, LeBron James a fost cel ami bun, cu 41 puncte, 13 recuperări, 8 pase decisive.

Gruparea din Oakland şi-a luat, totodată, revanşa în faţa formaţiei Cleveland Cavaliers după eşecul suferit în finala ediţiei de anul trecut a NBA (4-3 pentru "Cavaleri"). Aceasta a fost, de altfel, a treia finală consecutivă între cele două echipe, o premieră în istoria NBA.

Golden State Warriors încheie playoff-ul ediţiei 2017 a NBA cu un bilanţ impresionant de 16 succese şi o singură înfrângere.

Cel mai valoros jucător al finalei (MVP) a fost desemnat Kevin Durant, jucător care a sosit la Golden State înaintea acestui sezon şi care a reuşit o medie de 35,2 puncte în cele cinci meciuri cu Cleveland.

Pentru superstarul lui Cavaliers, LeBron James, aceasta a fost a cincea finală pierdută în opt participări, palmaresul său rămânând blocat la trei titluri (2012, 2013 şi 2016).
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: Golden State Warriors