x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Handbal: România, ŞANSĂ ZERO pentru semifinale la EUROPENE

Handbal: România, ŞANSĂ ZERO pentru semifinale la EUROPENE

de Dan Constantin    |    16 Dec 2014   •   10:01
Handbal: România, ŞANSĂ ZERO pentru semifinale la EUROPENE

Echipa de handbal a României nu mai are nici o şansă matematică pentru a ajunge în careul de patru al Campionatului European. Evoluţia stralucită a Paulei Ungureanu, decisivă în poartă în meciul câştigat cu Spania, ajută doar pentru menţinerea şansei de a ocupa locul trei în grupa semifinală. Această clasare ar permite disputa pentru locul 5 în ierarhia continentală.
 
Din grupa noastră, Norvegia este sigur calificată în semifinale, indiferent de rezultatul meciului cu Ungaria. Gazdele competiţiei vor şti la ora meciului de miercuri seara ce rezultat le-ar fi necesar în faţa Norvegiei pentru a promova în ultima fază a întrecerii, în care se dispută medaliile.
Danemarca şi Spania vor juca  un meci decisiv pentru semifinale. Victoria asigură danezelor calificarea, fără a mai depinde de rezultatul din partida Norvegia-Ungaria şi lasă României şansa  locului trei în grupă, deschisă  de o victorie obligatorie în faţa Poloniei.

Spania are şi ea calea spre jocurile finale de la Budapesta dacă va câştiga în faţa danezelor, corelată însă cu înfrângerea Ungariei în partida cu Norvegia.

×