x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Horia Tecău a decis componența lotului României pentru Billie Jean King Cup. Halep, Begu și Cîrstea lipsesc

Horia Tecău a decis componența lotului României pentru Billie Jean King Cup. Halep, Begu și Cîrstea lipsesc

17 Oct 2022   •   06:00
Horia Tecău a decis componența lotului României pentru Billie Jean King Cup. Halep, Begu și Cîrstea lipsesc
Sursa foto: Hepta

Horia Tecău, căpitanul-nejucător al echipei feminine de tenis a României, a anunţat componența echipei pentru Billie Jean King Cup, pentru confruntarea cu Ungaria, din luna noiembrie, de la Oradea.

România și Ungaria se vor întâlni în play-off-ul Billie Jean King Cup (fostă FED Cup), la Oradea, în 11 și 12 noiembrie.

Jucătoarele selectate de Horia Tecău sunt Ana Bogdan (46 WTA), Jaqueline Cristian (83 WTA), Gabriela Ruse (104 WTA), Alexia Todoni (1258 WTA) şi Monica Niculescu (52 WTA).

Lipsește din lot Simona Halep, ea anunțând că nu va mai ajuca anul acesta, după o operație la nas. Nu evoluează nici Irina Begu, accidentată, și nici Sorana Cîrstea, care s-a retras din echipa de BJKC.

Câștigătoarea confruntării dintre România și Ungaria va evolua anul viitor în calificările Billie Jean King Cup pentru un loc la Turneul Final din 2023.

Ultima evoluție a româncelor în Billie Jean King Cup a avut loc în luna aprilie a acestui an, când România a pierdut în fața Poloniei.

România conduuce Ungaria cu 8-1, în confruntările directe din Fed Cup, ultima întâlnire având loc în 2014.

(sursa: Mediafax)

×