x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Horia Tecău va juca finala de dublu mixt la Australian Open

Horia Tecău va juca finala de dublu mixt la Australian Open

24 Ian 2014   •   08:17
Horia Tecău va juca finala de dublu mixt la Australian Open

Horia Tecău şi indianca Sania Mirza s-au calificat în finala probei de dublu mixt din cadrul turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, în urma victoriei cu 2-6, 6-3, 10-2 în semifinala cu australienii Matthew Ebden/Jarmila Gajdosova, la capătul unui meci care a durat o oră şi 13 minute.

Tecău şi Mirza, favoriţii nr. 6 ai probei, şi-au asigurat un cec de 67.750 dolari australieni, iar în ultimul act îi vor înfrunta pe Kristina Mladenovic (Franţa) / Daniel Nestor (Canada), câştigătorii semifinalei cu Jie Zheng (China) / Scott Lipsky (SUA), scor 6-3, 6-1. Finala va avea loc.

Tecău are deja în palmares un titlu la dublu mixt la Australian Open, în 2012, alături de americanca Bethanie Mattek-Sands. Mirza are două titluri la dublu mixt, în 2009 la Australian Open şi în 2012 la Roland Garros, de fiecare dată alături de compatriotul său Mahesh Bhupathi.

Horia Tecău a mai făcut pereche cu Sania Mirza la două turnee de Mare Şlem, anul trecut, pierzând în primul tur la US Open, după ce ajunseseră până în sferturi la Wimbledon.

De asemenea, Horia mai are în palmares trei finale de Mare Şlem, la dublu, toate la Wimbledon, alături de fostul său partener, suedezul Robert Lindstedt.

×