x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi În acordurile imnului secuiesc, Ciucul a devenit din nou campioana României la hochei

În acordurile imnului secuiesc, Ciucul a devenit din nou campioana României la hochei

de Istvan Deak    |    07 Apr 2013   •   12:06
În acordurile imnului secuiesc, Ciucul a devenit din nou campioana României la hochei

Atmosferă de zile mari sâmbătă după-amiază la Miercurea-Ciuc. Împinsă de la spate de aproape 2.000 de suporteri, HSC Csikszereda juca cu titlul pe masă în meciul 5 al finalei Ligii Naţionale de Hochei pe Gheaţă. În ciuda rezultatului general de 1-3, Corona Braşov nu părea nici un moment dispusă să depună armele şi spera să îşi încânte fanii cu un meci 6 la Braşov. Liniştea s-a aşternut pe gheaţă cu câteva secunde înaintea startului partidei, jucătorii celor două echipe scoţându-şi căştile pentru intonarea imnului secuiesc. Spiritele s-au încins în momentul în care fostul jucător al Stelei, actualmente la Corona, Yevgeni Pisarenko, a sfidat gestul colegilor săi, continuând încălzirea.

De la extaz la agonie
Mult mai conectată la miza partidei, Braşovul a punctat de trei ori în primele 30 de minute ale partidei şi l-a obligat pe antrenorul Ciucului să pregătească programul deplasării pentru meciul 6 la Braşov. Gazdele au obţinut egalarea în minutul 53, dar, cu trei minute înainte de final, speranţele lor păreau să fie spulberate de un gol al braşovenilor. Ce a urmat a fost un scenariu horror pentru fanii de sub Tâmpa. Ciucul a egalat după doar 9 secunde şi a mai punctat de două ori in trei minute, impunându-se cu 6-4 în meciul 5, tranşând astfel soarta titlului cu un categoric 4-1. HSC Miercurea-Ciuc n-a mai pierdut titlul în România din 2007, bifând al 15-lea triumf în competiţia internă în istoria clubului.

Braşovenii au refuzat premierea
Gest fără precedent în competiţia internă şi în sporturile de echipă în general. La finalul partidei, acuzând ostilitatea formaţiei gazdă şi maniera de a conduce jocul a arbitrului străin, preşedintele secţiei de hochei Corona Braşov, Emilian Cernica, a retras echipa de pe gheaţă, jucătorii Braşovului fiind obligaţi să refuze să dea mâna cu adversarii lor şi au fost privaţi de medaliile ce revin vicecampioanei României. Ciucanii au sărbătorit în acordurile imnului secuiesc alături de un uriaş steag secuiesc amplasat pe gheaţă. Imnul României a lipsit!

Un duel Ciuc vs Ciuc
Pe gheaţa Patinoarului Vakar Lajos din Miercurea Ciuc au fost prezenţi nu mai puţin de 32 de hocheişti de etnie maghiară, 16 în fiecare echipă, majoritatea din judeţul Harghita. Astfel, ultimele trei finale ale Ligii Naţionale de hochei au consemnat un duel de la distanţa de 100 de km între ciucanii Braşovului şi cei ai Harghitei. Aflată într-un declin continuu, Steaua Bucureşti a ajuns să se bată doar pentru locul 3 cu echipa secundă a ciucanilor, CSS Miercurea-Ciuc. 

×