x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Info

Info

22 Aug 2008   •   00:00
Info

22 august 2008:Adrian Crişan a ratat calificarea în optimile de finală ale probei de simplu din cadrul turneului olimpic de tenis de masă

ATLETISM. Cubanezul Dayron Robles a cîştigat medalia de aur în proba de 110 metri garduri din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing. Robles, care a fost cronometrat cu timpul de 12 secunde şi 93 de sutimi, l-a devansat pe americanul David Payne, 13.17. Medalia de bronz a fost cîştigată de un alt american, David Oliver, cu timpul de 13.18.

 
TENIS DE MASĂ. Adrian Crişan (foto) a ratat calificarea în optimile de finală ale probei de simplu din cadrul turneului olimpic de tenis de masă, după ce a fost învins cu scorul de 4-3 (8-11, 7-11, 11-7, 11-9, 11-6, 10-12, 11-8) de germanul Dimitri Ovcearov. Crişan a început foarte bine şi a cîştigat primele două seturi, dar apoi germanul, favorit nr. 11, a revenit în forţă şi s-a impus în următoarele trei. Românul a reuşit să învingă în setul şase, dar a cedat apoi în cel decisiv.

 
FOTBAL. Turneul olimpic de fotbal a atras un număr-record de spectatori: 1,9 milioane. După 30 de meciuri la masculin şi 24 la feminin, FIFA a consemnat o afluenţă-record în istoria competiţiilor de fotbal de la olimpiadele de vară. Întîl­nirile jucate pînă în această fază au atras o medie de 35.130 de spectatori, înaintea disputării ultimelor patru partide, finalele şi meciurile pentru locul 3, la masculin şi feminin.

 
DOLIU. Comitetul Internaţional Olimpic şi Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Beijing (BOCOG) au refuzat coborîrea în bernă a drapelului Spaniei din Satul Olimpic, în semn de omagiu pentru victimele accidentului aviatic de miercuri, de la Madrid. BOCOG a respins solici­tarea Spaniei, sub pretextul că gazdele chineze nu acceptă acest tip de omagiu. Preşedintele Comitetului Olimpic Spaniol, Alejandro Blanco, a declarat că spor­tivii iberici nu au primit nici acceptul de a purta o banderolă neagră în semn de doliu sau de a păstra un minut de reculegere, dar vor face aceste lucruri, în ciuda refuzului CIO.

 
AUDIERI. Sportiva ucraineană Ludmila Blonska, depistată pozitiv cu metiltestosteron la Beijing, unde a cîştigat medalia de argint la hepta­tlon, a fost audiată de Comisia de Disciplină a CIO şi suspendată provizoriu. Rezultatul contraexpertizei în cazul sportivei încă nu a fost anunţat, dar Federaţia Internaţională de Atletism a retras-o pe Ludmila Blonska de pe lista concurentelor din finala la săritura în lungime. Atleta ucraineană riscă să fie suspendată pe viaţă, deoarece a mai fost depistată pozitiv, în 2003, cu stanozolol.

 
HOTĂRÎRE. Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Jacques Rogge (foto), a confirmat ieri la Beijing că va decide înainte de sfîrşitul acestui an dacă va mai candida la conduce­rea forului olimpic în 2009. "Îmi voi anunţa planurile de viitor după ce se vor termina Jocurile Olimpice. Decizia mea va fi comunicată membrilor CIO, iar apoi voi informa presa. Jocurile de la Beijing vor cîntări în luarea deciziei mele, dar la acelaşi nivel cu cele de la Salt Lake City (2002), Torino (2006) şi Atena (2004)", a explicat belgianul, în vîrstă de 65 de ani, care se află în funcţia de preşedinte al CIO din iulie 2001.

×
Subiecte în articol: olimpic jo 2008