x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Irina Begu a CÂȘTIGAT turneul de la București

Irina Begu a CÂȘTIGAT turneul de la București

23 Iul 2017   •   18:52
Irina Begu a CÂȘTIGAT turneul de la București
Sursa foto: Facebook BRD Bucharest Open

Irina Begu a învins-o pe Julia Goerges cu scorul de 6-3 7-5 și a câștigat turneul de la București.

Acesta este al patrulea turneu WTA din cariera jucătoarei în vârstă de 26 de ani, după succesele înregistrate în 2012 (Taşkent), 2015 (Seul) şi 2016 (Florianopolis)

Faţă de ultimele meciuri, în debutul cărora a fost condusă, Irina Begu a început mai bine, reuşind să câştige destul de repede pe serviciul adversarei sale. Ea a condus cu 3-1, 4-2 şi 5-3, beneficiind de prima minge de set după 39 de minute, pe care însă a ratat-o. Două minute mai târziu, românca a mai primit o ocazie pe care nu a mai scapat-o. Ea a realizat break-ul, impunându-se cu 6-3 într-un set în care adversara a făcut 18 greşeli neforţate.

În cel de-al doilea, Begu şi Goerges au mers în paralel până în ghemul al şaptelea, când jucătoarea germană a reuşit break-ul. Begu a răspuns însă imediat, egalând la 4, pentru ca la 6-5 să realizeze break-ul şi să câştige cu 7-5. Begu s-a impus în finală într-o oră şi 37 de minute, ajudecându-şi astfel primul titlu WTA în 2017.

Irina Begu nu a făcut nicio dublă greşeală, realizând 2 aşi. De partea cealaltă, Goerges a făcut 4 duble greşeli, reuşind 5 aşi.

În urma victoriei, Begu va primi 43.000 de dolari şi 280 de puncte.

Irina Begu şi Julia Goerges se mai întâlniseră până acum de două ori, de fiecare dată pe hard. Scorul era 1-1, românca impunându-se la Seul, în 2013, iar jucătoarea germană la Sydney, în 2014.

Jucătoarea română, în prezent pe poziţia a 58-a WTA, va urca în urma victoriei de la Bucureşti în top 40. Begu are ocazia să devină prima jucătoare română după 1990 care câştigă ambele probe ale unui turneu, simplu şi dublu. Ea şi Raluca Olaru urmează să joace în această seară şi finala probei de dublu împotriva perechii Elise Mertens (Belgia)/Demis Schuurs (Olanda).
AGERPRES

×
Subiecte în articol: irina begu