x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Incidente la meciul dintre Măgura Cisnădie și SCM Rm. Vâlcea. O minoră a avut nevoie de îngrijiri medicale

Incidente la meciul dintre Măgura Cisnădie și SCM Rm. Vâlcea. O minoră a avut nevoie de îngrijiri medicale

de Redacția Jurnalul    |    04 Oct 2023   •   21:31
Incidente la meciul dintre Măgura Cisnădie și SCM Rm. Vâlcea. O minoră a avut nevoie de îngrijiri medicale
Sursa foto: Facebook

Jandarmii din Sibiu au intervenit miercuri la finalul meciului de handbal CS Măgura Cisnădie-SCM Râmnicu Vâlcea, care a avut loc în Sala Polivalentă Măgura Cisnădie, când suporterii echipei oaspete au devenit agresivi. O fată a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Potrivit Jandarmeriei Sibiu, doi reprezentanți ai Poliției Locale Sibiu au cerut sprijinul jandarmilor, după ce suporterii au început să trăgă de plasa de siguranță care desparte terenul de joc de tribune, în încercarea de a intra pe teren, scrie Mediafax

„Jandarmii s-au deplasat în zona respectiva și le-au pus in vedere suporterilor că există riscul ca plasa să se rupă și astfel viața lor si a celorlați participanți să fie pusă in pericol. Suporterii deveniseră foarte agresivi, adresând injurii și amenințări forțelor de ordine”, arată jandarmii.

Conform acestora, din grupul de aproximativ 30 de suporteri violenți, jandarmii au reușit să il extragă pe liderul galeriei, moment în care ceilalți au devenit agresivi, împingând forțele de ordine, jandarmii fiind nevoiți să folosească spray-ul de mână iritant-lacrimogen pe care îl aveau în dotare.

În urma acestei acțiuni, o fată a avut nevoie de îngrijiri medicale. Aceasta era însoțită de tatăl său, suporter care făcea parte din acest grup de suporteri. Ea a fost scoasă în afara sălii, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale.

 SCM Râmnicu Vâlcea a scris pe pagina de Facebook că jandarmii au folosit spray lacrimogen: "Forțele de ordine așa trateaza oaspeții la Cisnădie, spray lacrimogen în fața unui copil", se arată în postare.

„Forțele de ordine au evacuat în mod controlat și celelalte persoane din sală, iar suporterii violenți au fost conduși în afara arenei sportive pentru a fi identificați. În perioada imediat următoare, vor fi analizate toate imaginile și înregistrările pe care le avem la dispoziție, pentru stabilirea identității persoanelor care au comis fapte antisociale, în vederea aplicării măsurilor ce se impun”, arată Jandarmeria Sibiu.

Inspectorul șef al IJJ Sibiu a dispus măsuri de verificare a modului de acțiune a jandarmilor, urmând ca, în funcție de rezultatele verificărilor, să fie dispuse măsuri conform prevederilor legale.

 

 

×
Subiecte în articol: jandarmi handbal