x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi JO Paris 2024. Lin Yu-ting cucerește medalia de aur la box, pe fondul controversei legate de gen

JO Paris 2024. Lin Yu-ting cucerește medalia de aur la box, pe fondul controversei legate de gen

de Redacția Jurnalul    |    11 Aug 2024   •   10:40
JO Paris 2024. Lin Yu-ting cucerește medalia de aur la box, pe fondul controversei legate de gen
Sursa foto: Lin Yu-ting Lin/Hepta

Lin Yu-ting Lin, din Taiwan, a învins-o pe poloneza Julia Szeremeta's prin decizie unanimă și a cucerit aurul la box, pe fondul controversei legate de gen, scrie NBC News.

Lin Yu-ting a câștigat medalia de aur la categoria pană, sâmbătă, învingând-o pe poloneza Julia Szeremeta și scăpând de mai mult de o săptămână de acuzații false că nu ar trebui să lupte împotriva femeilor.

Lin a câștigat prin decizie unanimă pe stadionul Roland-Garros, cei 5 judecători acordând 10-9 în toate cele trei runde luptătoarei care reprezintă Taipeiul Chinez.

Citiți și JO 2024: Programul sportivilor români în competiţiile din 11 august 

Medaliata cu aur are 1,75 m, iar adversara sa poloneză 1,75 m, însă diferența părea să fie mai mare în viața reală, Lin lovind în jos și fiind rareori amenințată.

Luptătoarea a declarat că controversa de gen a fost prezentă rar în mintea ei, concentrându-se pe pregătire.

„Ca atlet de elită, în timpul competiției este important să mă deconectez de la social media și să mă concentrez”, a declarat ea reporterilor după meci. „Unele dintre zgomote și unele dintre articolele de știri, bineînțeles că am auzit unele dintre informații prin intermediul antrenorului meu, dar nu am acordat prea multă atenție la asta”.

Citiți și JO 2024: Clasamentul pe medalii după ziua a 15-a - România a coborât pe locul 23

Antrenorul lui Lin, Tseng Tzu-chiang, a trecut la un atac sarcastic la adresa lui J.K. Rowling și i-a mulțumit autoarei „Harry Potter” pentru că a pus în lumină Taiwanul și pe luptătorul său.

Rowling a atras, de ani de zile, critici pentru comentariile sale care înjosesc comunitatea trans.

×