x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi La Sinaia se schiază iar!

La Sinaia se schiază iar!

de Sorin Anghel    |    29 Dec 2010   •   18:42
La Sinaia se schiază iar!

144131-pozamica768w1780.jpgDintre toate staţiunile de pe Valea Prahovei, Sinaia a fost de Crăciun singurul loc unde nu s-a putut schia. Lucrurile s-au schimbat acum, astfel că turiştii care vor petrece Revelionul în „Perla Carpaţilor” pot sta liniştiţi. Ninsorile din ultimele zile au făcut ca în Masivul Furnica, pe pârtiile din Valea Dorului, să se poată schia. Acest lucru este posibil datorită parazăpezilor montate în urmă cu câteva sezoane. Acestea au împie­dicat viscolirea zăpezii, astfel că paralel cu linia vechiului telescaun, aparţinând celor de la Teleferic Prahova, se poate schia fără probleme.

Cea mai scumpă staţiune montană din România este Poiana Bra­şov. Acolo nu doar serviciile sunt scum­pe, ci şi zăpada. În Masivul Pos­tăvaru, stratul nu este mai gros de cinci centimetri, astfel că singura pâr­tie pe care se poate schia este Bradul. Acolo, instalaţia de zăpadă artificială a funcţionat fără încetare în ultimele zile. Coada la teleschi durează cam 90 de minute. www.jurnalul.ro transmi­te imagini live de pe singura pârtie deschisă în staţiunea braşoveană. La Predeal, pe pârtia Clăbucet, mulţi turişti şi-au anunţat prezenţa în noaptea de Revelion. Instalaţia de nocturnă nu va fi oprită, astfel că toată lumea va putea petrece în voie la trecerea dintre ani.

La Straja, în judeţul Hunedoara, se poate schia pe toate cele cinci pârtii. Cel mai gros strat de zăpadă este pe Canal, numai că acea pistă este recomandată doar celor expe­rimentaţi. În ciuda ninsorilor din ultima vreme, accesul în staţiune se poate face atât cu telescaunul, cât şi cu maşina. Drumul care urcă din Lupeni este curăţat în fiecare dimineaţă. Turiştii sunt sfătuiţi să îşi parcheze automobilele la intrarea în staţiune, în locurile special amenajate.

×
Subiecte în articol: schi express sporturi