x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Belgianul Luca Brecel, primul jucător din Europa continentală care a câștigat Campionatul Mondial de snooker

Belgianul Luca Brecel, primul jucător din Europa continentală care a câștigat Campionatul Mondial de snooker

de Redacția Jurnalul    |    02 Mai 2023   •   06:53
Belgianul Luca Brecel, primul jucător din Europa continentală care a câștigat Campionatul Mondial de snooker
Sursa foto: Hepta

Belgianul Luca Brecel a devenit primul jucător din Europa continentală care a câștigat Campionatul Mondial de snooker, după ce l-a învins cu 18-15 pe Mark Selby, în Teatrul Crucible de la Sheffield.

Brecel, în vârstă de 28 de ani, este doar al patrulea câștigător non-britanic la Crucible și primul jucător de peste hotare care triumfă de la Neil Robertson în 2010.

Brecel a câștigat șase din cele opt frame-uri de luni după-amiază pentru a stabili un avantaj de 15-10, în prima sesiune începută de la scorul de 9-8.

În sesiunea de seară s-a impus din nou și a obținut victoria și premiul cel mare de 500.000 de lire sterline câștigând trei din cele opt frame-uri jucate.

Brecel urcă astfel opt poziții în clasamentul mondial pentru a termina sezonul pe locul doi, după Ronnie O'Sullivan.

Dar acest titlu a fost obținut abia după ce a trecut prin cele mai dure contre din partea englezului Mark Selby, cvadruplu campion mondial, care a câștigat cinci frame-uri consecutive de la 16-15, reușind 315 puncte consecutive fără replică la un moment dat pentru a reveni la 16-15.

Brecel a realizat apoi un break de 51 puncte pentru 17-15, încheind meciul și obținând titlul mondial cu un break elegant de 112.

În ciuda faptului că a devenit cel mai tânăr jucător care s-a calificat vreodată pe un tablou principal al campionatului mondial în 2012, la vârsta de 17 ani și 45 de zile, "Glonțul belgian" nu câștigase niciun meci la Crucible până în acest an, pierzând în primul tur în cele cinci participări anterioare.

Anul acesta însă a făcut o demonstrație incredibilă de snooker ofensiv pentru a-și adjudeca titlul, adunând patru break-uri de peste 100 de puncte (113, 101, 141 și 119) în ultima zi a finalei.

Stilul de luptă al lui Brecel l-a făcut să fie îndrăgit de fanii din întreaga lume, în special datorită victoriilor sale faimoase împotriva lui O'Sullivan și Si Jiahui în timpul cursei sale spre finală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Luca Brecel campion mondial snooker