x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi O româncă a devenit campioană la dublu la US Open, în turneul junioarelor!

O româncă a devenit campioană la dublu la US Open, în turneul junioarelor!

de Vali Deaconescu    |    10 Sep 2023   •   20:00
O româncă a devenit campioană la dublu la US Open, în turneul junioarelor!
Sursa foto: Federatia Romana de Tenis

Perechea formată din Mara Gae (17 ani, România) și Anastasiia Gureva (18 ani, Rusia) a câștigat finala de junioare la dublu de la US Open, în fața perechii japoneze Sara Saito/Nanaka Sato, scor 1-6, 7-5, 10-8.

„Sezon de vară remarcabil pentru Mara Gae (în vârstă de 17 ani), care a reușit un rezultat excelent pentru tenisul românesc, după ce, în această noapte, a câștigat finala probei de dublu junioare de la US Open, alături de Anastasiia Gureva (18 ani), din Rusia!

În finală, care ar fi trebuit să înceapă sâmbătă seara, de la ora 21.45, dar a fost amânată din cauza timpului nevaforabil, Gae și Gureva s-au impus, cu 1-6, 7-5, 10-8, în fața perechii S. Saito / N. Sato, din Japonia. Acestea din urmă le-au învins în semifinalele competiției pe favoritele principale Renata Jamrichova (Slovacia) și Kaitlin Quevedo (SUA), scor 6-2, 6-3.

În semifinale, Mara Gae și Anastasiia Gureva au învins două jucătoare tot din Japonia, Hayu Kinoshita și Wakana Sonobe, cu 2-6, 6-3, 10-7.

Demn de remarcat este faptul că Mara Gae și Anastasiia Gureva nu au pierdut niciun set până în semifinale!

În urmă cu două luni, Mara Gae a devenit campioană europeană la dublu U18, alături de Cara Maria Meșter, titlu obținut de România pentru prima oară în ultimii 20 de ani!

Rezultatul Marei Gae vine după ce Sorana Cîrstea a ajuns în sferturile de finală în turneul senioarelor”, a anunțat Federația Română de Tenis.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Mara Gae US Open