x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Maraton București: Programul curselor, traseele, restricții de circulație

Maraton București: Programul curselor, traseele, restricții de circulație

13 Oct 2019   •   13:01
Maraton București: Programul curselor, traseele, restricții de circulație
Sursa foto: Lucian Alecu

Maratonul București se desfășoară în zilele de 12 și 13 octombrie pe străzile din Capitală. Astăzi au loc probele lungi, respectiv cursa individuală de 10 kilometri, semimaratonul de 21 de kilometri, întrecerea de ștafetă și maratonul de 42 de kilometri.

Startul celor nouă curse de ieri a avut loc în Piața Constituției, unde s-au întrecut, pe categorii de vârstă, copiii și adolescenții. Întrecerile au fost organizate necompetitiv, iar premiile s-au acordat prin tragere la sorți, astfel încât toți participanții au primit medalii. Traseele au avut între 0,9 kilometri și 1,4 kilometri lungime. 

Programul de duminică, 13 octombrie

7.53 - cursă fotolii rulante 10 km

8.00 - cursa individiuală 10 km

9.30 - maraton 42 km, semimaraton 21 km, ștafetă 

Trasee

Cursa individuală 10 km

Startul are loc pe bulevardul Libertății (între Splaiul Independenței și B-dul Națiunile Unite), traseul continuă pe Splaiul Independenței, Piața Națiunilor Unite, B-dul Unirii până la alveola dintre B-dul Mircea Vodă și B-dul Nerva Traian, revine spre Piața Unirii, apoi pe Splai până la Piața Națiunilor Unite, bulevardul Libertății cu sosirea în Piața Constituției.

Maraton 42 km și semimaraton 21 km

Startul se dă pe bulevardul Libertății (între Splaiul Independenței și B-dul Națiunile Unite). Traseul este identic cu cel al cursei de 10 km până la returul pe B-dul Unirii, cu ajungere în Piața Unirii, apoi spre străzile Vasile Pârvan, Berzei și Buzești, Piața Victoriei, Șoseaua Kiseleff până la Arcul de Triumf, retur pe Calea Victoriei, în Parcul Cișmigiu pe strada Ion Câmpineanu, retur pe B-dul Regina Elisabeta și B-dul Mihail Kogălniceanu, înapoi pe Calea Victoriei și Splaiul Independenței până la Piața Națiunilor Unite, unde are loc sosirea pentru semimaraton.

Cursa de maraton continuă pe Calea 13 Septembrie, Șoseaua Panduri, Șoseaua Tudor Vladimirescu până spre Calea Rahovei, revenire până la Piața Arsenalului, B-dul Unirii, B-dul Mircea Vodă spre Podul Timpuri Noi, întoarcere pe Splaiul Unirii, B-dul Unirii până în Piața Alba Iulia, retur pe B-dul Unirii și sosire în Piața Constituției.

Restricții de circulație

B-dul Unirii (ambele sensuri) între Bdul Libertății și bdul I.C.Brătianu, bretelele adiacente Pieței Constituției, între orele 07:30–16.30;
B-dul Libertății între Calea 13 Septembrie și bdul Națiunile Unite între orele 07:30 – 16:30;
B-dul Libertății între b-dul Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie (benzile 2 și 3) între orele 07:30 – 16:30;
pe traseele curselor de 10 Km, 21 Km, 42 Km și pe străzile care acced în acestea între orele 07:30 – 16:30.â

Foto Lucian Alecu / Jurnalul

×
Subiecte în articol: maraton bucuresti