x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mathieu van der Poel, primul campion mondial olandez la curse pe șosea din ultimii aproape 40 de ani

Mathieu van der Poel, primul campion mondial olandez la curse pe șosea din ultimii aproape 40 de ani

de Redacția Jurnalul    |    06 Aug 2023   •   20:38
Mathieu van der Poel, primul campion mondial olandez la curse pe șosea din ultimii aproape 40 de ani
Sursa foto: Hepta

Mathieu van der Poel a devenit duminică primul campion mondial olandez la curse pe șosea din ultimii aproape 40 de ani, cu o cursă bine gândită, pe străzile ploioase din Glasgow.

Ciclistul în vârstă de 28 de ani a atacat dintr-un mic grup de evadați, în penultimul tur al traseului întortocheat de 14,3 km al orașului, lăsându-i în urmă pe rivalii Tadej Pogacar, Wout van Aert și Mads Pedersen.

Van der Poel a mărit apoi ritmul, și a avut un moment de cumpănă, atunci când a căzut într-un viraj lunecos, în urma căruia a rămas cu tricoul rupt și un pantof deteriorat.

A remontat cu calm și și-a mărit avansul la peste un minut în fața unui public numeros, printre care și mulți olandezi, și a trecut fără emoții linia de sosire în George Square.

Fostul campion mondial de ciclocros este primul olandez care câștigă titlul, din 1985 încoace.

Belgianul Van Aert a fost al doilea, iar slovenul Pogacar, de două ori câștigător al Turului Franței, l-a depășit pe Pedersen pentru bronz.

Cursa de 271 de kilometri, care a început în Edinburgh, a fost oprită timp de aproape o oră după 80 de kilometri, când protestatarii grupului ecologist This Is Rigged au blocat drumul.

Van der Poel ar putea face dubla în cursa de mountain bike de săptămâna viitoare, la care va lua de asemenea startul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Mathieu van der Poel campion mondial