x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mercedes îi transmite lui Hamilton că are locul rezervat pentru a concura până la 40 de ani

Mercedes îi transmite lui Hamilton că are locul rezervat pentru a concura până la 40 de ani

30 Oct 2022   •   22:40
Mercedes îi transmite lui Hamilton că are locul rezervat pentru a concura până la 40 de ani
Sursa foto: Facebook Lewis Hamilton

Mercedes i-a spus lui Lewis Hamilton că poate fi sigur de un loc în echipă dacă vrea să rămână în Formula 1 și crede că îl poate imita pe marele Tom Brady din NFL și să concureze până la 40 de ani.

Septuplul campion mondial și câștigător al unui număr record de 103 curse va împlini 38 de ani în ianuarie și a declarat că intenționează să semneze o prelungire pe mai mulți ani a contractului care expiră la sfârșitul anului 2023.

„Este 100% scaunul lui", a declarat șeful echipei Toto Wolff reporterilor la Marele Premiu din Mexico City, când a fost întrebat dacă Mercedes, care îl are pe britanicul George Russell în cealaltă mașină, ar putea lua în considerare pe altcineva.

Austriacul a spus că încă nu au început discuțiile contractuale, deși ambele campionate sunt acum încheiate.

Mercedes încă mai nutrește speranțe de a depăși Ferrari pentru locul doi la general într-un an dominat de Red Bull și Max Verstappen.

„Vrem cu siguranță să terminăm sezonul și apoi să găsim ceva timp liniștit în timpul iernii, așa cum am făcut și data trecută", a declarat Wolff.

„Pentru noi, el este mult mai mult decât un pilot acum.

Deși nu vorbim despre un final de carieră, este important să vorbim și despre rolul său ca ambasador al Mercedes și al numeroșilor sponsori pe care îi avem și despre implicațiile pe care le poate avea în universul nostru mai larg."

Hamilton este al doilea cel mai în vârstă pilot de pe grila de start, cel mai în vârstă fiind dublul campion mondial Fernando Alonso, în vârstă de 41 de ani, care este pregătit pentru alte câteva sezoane după ce a semnat cu Aston Martin.

După o perioadă cu piloți din ce în ce mai tineri - cu Verstappen debutând la 17 ani în 2015, Lance Stroll la 18 ani în 2017 și Lando Norris la 19 ani în 2019 - Alonso și Hamilton sunt gata să depășească limitele la celălalt capăt al spectrului de vârstă.

Cel mai în vârstă câștigător de curse din epoca modernă rămâne Nigel Mansell, la 41 de ani, în 1994, iar Kimi Raikkonen este, de asemenea, câștigător la 39 de ani în 2018.

„Puteți vedea că sportivii de astăzi depășesc limitele în ceea ce privește vârsta. Pentru mine, Fernando performează la un nivel foarte înalt", a declarat Wolff.

El a citat și exemplul lui Brady care încă se află pe teren, este placat și aruncă mingea la 45 de ani.

„Atâta timp cât continui să ai grijă de tine și să îți dezvolți senzorii cognitivi, cred că el (Hamilton) mai are mulți ani în față. Sunt destul de sigur că așa va fi și aici, în echipă", a spus Wolff.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: lewis hamilton formula 1 Mercedes