x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Formula 1 îl exonerează pe președintele Mohammed Ben Sulayem de acuzațiile de intervenție în cursă

Formula 1 îl exonerează pe președintele Mohammed Ben Sulayem de acuzațiile de intervenție în cursă

de Redacția Jurnalul    |    21 Mar 2024   •   00:40
Formula 1 îl exonerează pe președintele Mohammed Ben Sulayem de acuzațiile de intervenție în cursă
Sursa foto: Hepta

Organismul de conducere al Formulei 1 l-a absolvit pe președintele Mohammed Ben Sulayem de acuzația de a fi intervenit în cursele din Arabia Saudită și Las Vegas din 2023. El fusese acuzat că a intervenit pentru a anula o penalizare a lui Fernando Alonso la Marele Premiu al Arabiei Saudite.

Un denunțător a afirmat că președintele le-a spus oficialilor să nu certifice circuitul din Las Vegas pentru cursa de anul trecut.

FIA a declarat că nu există dovezi care să susțină afirmațiile.

„Îngrijorările privind o potențială interferență au fost aduse în atenția ofițerului de conformitate al FIA și ulterior transmise Comitetului de Etică al FIA", a declarat FIA într-un comunicat.

„După ce a analizat rezultatele anchetelor, Comitetul de Etică a fost unanim de acord că nu există nicio dovadă care să susțină acuzațiile de interferență de orice fel care să-l implice pe președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem."

A fost efectuată o „revizuire independentă robustă și amplă", care s-a întins pe o perioadă de 30 de zile și a intervievat 11 martori, a adăugat FIA, care l-a absolvit pe Ben Sulayem „de orice abatere".

„Președintele a dat dovadă de cooperare completă, transparență și conformitate pe tot parcursul procesului în timpul acestei investigații a fost foarte apreciat", a mai comunicat FIA.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Mohammed Ben Sulayem formula 1