x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Monica Niculescu s-a calificat în turul al treilea la Australian Open

Monica Niculescu s-a calificat în turul al treilea la Australian Open

15 Ian 2014   •   08:19
Monica Niculescu s-a calificat în turul al treilea la Australian Open

Monica Niculescu pare, fără discuţie, cea mai în formă jucătoare din România la începutul anului în tenis. După cele două succese de la dublu, obţinute în turneele de la Shenzen şi Hobart, alături de Klara Zakopalova, Niculescu s-a calificat în turul trei la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului.

Niculescu a învins-o în turul secund pe a 15-a favorită a turneului de la Antipozi, Angelique Kerber (Germania), pe care a învins-o în trei seturi, scor 2-6, 6-2, 6-2, la capătul a exact două ore de joc.

Chiar dacă nu a servit niciun as, spre deosebire de cei 10 ai nemţoaicei, Niculescu s-a impus mai ales datorită faptului că a comis doar 18 greşeli neforţate, de trei ori mai puţine decât cele 56 ale adversarei, în timp ce scorul punctelor câştigate a fost de 87-76.

Jucătoarea din România, care şi-a asigurat un cec de 75.000 de dolari australieni, va juca în turul trei împotriva rusoaicei Elena Makarova (cap de serie 22), care a trecut în turul secund de americanca Irina Falconi, scor 6-2, 7-5, după ce în runda inaugurală o eliminase pe Venus Williams.

×
Subiecte în articol: monica niculescu australian open