x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Miraculos! Naționala de polo a României, calificare in extremis la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

Miraculos! Naționala de polo a României, calificare in extremis la Jocurile Olimpice de la Paris 2024

de Vali Deaconescu    |    17 Feb 2024   •   17:40
Miraculos! Naționala de polo a României, calificare in extremis la Jocurile Olimpice de la Paris 2024
Sursa foto: Federatia Romana de Polo

România se pregătește să facă o revenire spectaculoasă pe scena olimpică, deoarece naționala de polo a țării a obținut o calificare miraculoasă la Jocurile Olimpice din 2024. Echipa tricoloră a profitat de retragerea Africii de Sud, ocupând poziția a zecea în clasament, de sub linie. Această performanță le-a deschis ușa spre evenimentul de vară de la Paris, marcând prima lor apariție olimpică după o pauză de 12 ani.

„Visele devin realitate!

Echipa Națională de Polo a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris.

O muncă incredibilă,pasiune și dedicare au făcut acest vis posibil!

Mulțumim tuturor celor care au susținut această minunată călătorie a băieților.

Suntem recunoscători pentru această oportunitate!

Băieții promit să dea tot ce au mai bun la această ediție de Jocuri Olimpice!

Paris, venim!

Mâine delegația României va ajunge în țară la ora 13:30. Vă așteptăm la aeroport să-i întâmpinați pe campionii noștri!” a anunțat Federația Română de Polo.

Decizia a fost confirmată în culisele ultimei zile a Campionatului Mondial de polo desfășurat la Doha, unde World Aquatics, fostul FINA, a acordat României ultimul loc de participare la Jocurile Olimpice din 2024.

Alexandru Matei, președintele Federației Române de Polo, a transmis confirmarea vestea uriașă primită de tricolori, exprimându-și bucuria în urma deciziei. „Sunt incredibil de fericit și vreau să-i felicit pe băieți și întregul staff tehnic pentru extraordinara performanță”, a declarat Matei pentru Sport.ro.

×