x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Novak Djokovic a câștigat al 40-lea titlu de Masters 1000 din carieră

Novak Djokovic a câștigat al 40-lea titlu de Masters 1000 din carieră

de Redacția Jurnalul    |    05 Noi 2023   •   18:27
Novak Djokovic a câștigat al 40-lea titlu de Masters 1000 din carieră
Sursa foto: Hepta

După trei meciuri de câte trei seturi, în drumul său spre finala turneului Rolex Paris Masters, Novak Djokovic a reușit duminică să îl învingă relativ ușor pe bulgarul Grigor Dimitrov, obținând al 40-lea titlu de Masters 1000 în întreaga carieră.

Principalul favorit a cucerit al șaptelea titlu la Paris, un record, la un turneu indoor

Djokovic a câștigat finala ultimului turneu Masters al anului cu 6-4, 6-3 și a devenit primul jucător care câștigă 40 de titluri Masters 1000. Consecvența sârbului de pe linia de fund i-a oferit lui Dimitrov puține oportunități de duce tenisul său la nivelul pe care l-a arătat în drumul spre finală. Sârbul a reușit câte un break în fiecare set, suficient pentru ca Djokovic să încheie finala în 98 de minute.

Această victorie face ca Djokovic, numărul 1 mondial, să ajungă la ATP Finals, cu care se încheie sezonul, cu o serie de 18 meciuri câștigate, începând cu înfrângerea din finala de la Wimbledon în fața lui Carlos Alcaraz.

Prin ridicarea trofeului de la Paris, Djokovic și-a mărit avansul față de spaniol în cursa ATP Live Race To Turin la 1490 de puncte, ceea ce face foarte probabil ca el să termine anul pentru a opta oară în fruntea clasamentului ATP.

După ce a obținut a 10-a victorie consecutivă în fața lui Dimitrov, Djokovic îl conduce acum pe bulgar cu 12-1 în seria întâlnirilor directe.

A fost totodată a 50-a victorie din carieră pentru Djokovic la Paris-Bercy, după ce a reușit 15 lovituri câștigătoare, inclusiv șase ași.

×