x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Patinaj viteză: Claudia Pechstein revine după doi ani de suspendare

Patinaj viteză: Claudia Pechstein revine după doi ani de suspendare

08 Feb 2011   •   11:19
Patinaj viteză: Claudia Pechstein revine după doi ani de suspendare

Sportiva germană Claudia Pechstein va reveni în competiţie după doi ani de suspendare, sâmbătă, cu prilejul unei curse de patinaj viteză care va avea loc la Erfurt. În acelaşi timp, ea este somată să reia serviciul în poliţie.

Patinatoarea de 38 de ani speră să se califice pentru Cupa Mondială de la Salt Lake City (18 februarie) în proba de 3.000 m, precum şi pentru Campionatul Mondial de la Inzell, în Germania (10-13 martie).

Poliţista nu va putea conta însă pe subsidiile pe care le lua înainte de suspendare cu titlu de sportivă de performanţă. Aceste subsidii sunt rezervate "tinerelor talente", susceptibile să se califice pentru Jocurile Olimpice, a anunţat, luni, Ministerul de Interne al Germaniei.

Practic, Pechstein este obligată să reia serviciul ca funcţionară în cadrul poliţiei germane. Potrivit ministerului, "se ţine seama cât se poate de planificare" în situaţii particulare, "totuşi, ea nu poate fi tratată diferit faţă de alţi colegi".

Claudia Pechstein este prima sportivă de nivel înalt care a fost suspendată pe baza anomaliilor din paşaportul sanguin. Ea a contestat această decizie după ce a adus mărturiile unor experţi care au confirmat că are o anomalie sanguină congenitală.

×
Subiecte în articol: sporturi patinaj viteza