x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Performanță senzațională: Novak Djokovic a început a 401-a săptămână ca lider mondial ATP

Performanță senzațională: Novak Djokovic a început a 401-a săptămână ca lider mondial ATP

de Redacția Jurnalul    |    27 Noi 2023   •   23:37
Performanță senzațională: Novak Djokovic a început a 401-a săptămână ca lider mondial ATP
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic începe de luni a 401-a săptămână în fruntea clasamentului masculin și este garantat să rămână acolo până cel mai devreme la 28 ianuarie 2024, ceea ce l-ar duce la 409 săptămâni.

Sârbul a rămas lider mondial în ciuda unei înfrângeri în fața lui Jannik Sinner în finala Cupei Davis de sâmbăta trecută. Djokovic a obținut cele mai multe victorii în Top 10 din circuit în 2023, 17, și a câștigat aproape toate turneele mari la care a concurat.

În urmă cu două săptămâni, Djokovic și-a asigurat locul 1 la sfârșitul anului pentru al optulea an, învingându-l pe cel mai apropiat contracandidat, Carlos Alcaraz, la acest titlu. La Torino, aceasta a fost prioritatea sa principală, așa cum avea să dezvăluie în timpul interviului de pe teren, și a devenit primul jucător de simplu care a atins pragul de 400 de săptămâni ca lider mondial, la o zi după ce devenise deținător al recordului de 7 ori câștigător al ATP Finals.

Sârbul a eclipsat câteva dintre cele mai emblematice nume din tenis, printre care Steffi Graf, Martina Navratilova și Serena Williams, care au trecut toate de pragul de 300 de săptămâni ca lideri. În circuitul masculin, Roger Federer îi urmează lui Djokovic, cu 310.

Următorul record de bătut va fi cu siguranță cel al fraților Bryan, care au ocupat împreună locul 1 mondial pentru un număr record de 438 de săptămâni la dublu (Mike Bryan a ocupat locul 1 mondial la dublu masculin pentru un total de 506 săptămâni).

Carlos Alcaraz va avea o șansă la a trece în frunte la Australian Open 2024, dar cel mai probabil va trebui să câștige turneul și să spere că Djokovic nu va depăși faza semifinalelor în apărarea titlului, în ianuarie anul viitor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: novak djokovic lider mondial ATP