x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Primele şicane pentru Eva!

Primele şicane pentru Eva!

de Sorin Anghel    |    08 Feb 2010   •   00:00
Primele şicane pentru Eva!
Sursa foto: Sorin Anghel/Jurnalul Naţional

Vedeta României la Jocurile Olimpice de la Vancouver, biatlonista Eva Tofalvi, nu s-a antrenat sâmbătă pe zăpadă din cauza faptului că tot programul stabilit împreună cu antrenorul Marton Simoni-a fost dat peste cap de testul anti-dopping pe care l-a dat imediat ce s-a cazat în "Satul Olimpic".

Ziua de sâmbătă nu a fost chiar cea mai bună zi pentru Eva Tofalvi. Mai întâi, a fost anunţată că trebuie să părăsească Tantalus Resort, unde era cazată, cu o oră mai devreme decât s-a stabilit iniţial. Şi-a strâns bagajele şi, împreună cu antrenorul Marton Simon, s-a mutat în "Satul Olimpic" din Whistler. A trebuit să aştepte un pic, deoarece lotul olimpic al Ucrainei a blocat tot procesul de check-in.

Era totuşi în grafic. Şi-a luat în primire camera în care va locui până la finalul Jocurilor Olimpice şi a mers la masă. A mâncat ceva uşor, ca să se poată antrena imediat după prânz. La ieşirea din cantină a fost oprită de voluntari şi trimisă la control. Acolo, coadă mare. Zilnic, organizatorii verifică câte 100 de sportivi. După scandalurile de la Torino, din 2006, acum Comitetul Olimpic Internaţional încearcă să-şi spele păcatele.

Totul s-a terminat în jurul orei 15:30. S-a dus repede în cameră, s-a echipat pentru antrenament şi a plecat către zona în care se vor desfăşura probele nordice. Şi acolo, alte neplăceri. Voluntarii nu doar că nu ştiau care este vestiarul României, dar nici măcar n-au fost în stare să spună care este parcarea. Până la urmă, şi lucrurile astea s-au rezolvat. Antrenorul Marton Simon a cărat cele peste 20 de perechi de schiuri în cabină, dar a aflat că organizatorii nu îi dau voie Evei să se antreneze la o oră atât de târzie pe pista pe care se vor desfăşura cursele.

Şi-au luat "jucăriile" şi s-au întors în "Satul Olimpic", acolo unde Tofalvi a făcut un antrenament pe uscat. "Totul mi-a mers pe dos. Lucrurile astea mă obosesc. Urăsc atunci când trebuie să aştept", a comentat biatlonista.

×
Subiecte în articol: vancouver 2010