x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi După 15 ani. România, campioană mondială la handbal feminin U18

După 15 ani. România, campioană mondială la handbal feminin U18

03 Aug 2014   •   19:44
După 15 ani. România, campioană mondială la handbal feminin U18

Echipa de handbal feminin a României a câştigat finala Campionatului Mondial de handbal feminin pentru jucătoare sub 18 ani, impunându-se net în faţa reprezentativei Germaniei cu scorul de 32-21 (15-7).

Performanţa tinerelor tricolore este remarcabilă, precedentul titlu mondial câştigat de România la un sport de echipă datând din 1999, când generaţia remarcabilă a handbalistelor Vărzaru, Brădeanu, Tolnai sau Motogna îşi începea maturizarea printr-un rezultat asemănător .

Româncele au dominat întreaga competiţie, obţinând opt victorii şi un singur rezultat de egalitate. Finala cu Germania a fost o minunată reprezentaţie de handbal oferită de tricolore, care şi-au depăşit net adversarele la toate capitolele, meciul având o singură necunoscută: diferenţa de scor, până la urmă, una umilitoare pentru jucătoarele germane. Cu un portar în mare formă, care a dat siguranţă echipei, atente în apărare, cu contraatacuri devastatoare şi combinaţii spectaculoase, echipa României a sfărâmat încă din startul partidei orice speranţă a adversarelor.

Cele mai bune handbaliste din lume sunt românce şi felicitări se impun şi celor doi antrenori care le-au pregătit pentru această performanţă. Aurelian Roşca şi Gavril Kozma.

×