x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România, două medalii la Grand Prix-ul de judo de la Samsun

România, două medalii la Grand Prix-ul de judo de la Samsun

28 Mar 2014   •   23:01
România, două medalii la Grand Prix-ul de judo de la Samsun

Reprezentantele României Andreea Chiţu şi Corina Căprioriu au cucerit două medalii de aur la Grand Prix-ul de judo de la Samsun (Turcia), ultimul înaintea Campionatelor Europene de la Montpellier de luna viitoare.

La categoria 52 kg. în meciul pentru locul 3 Andreea Chiţu a dominat întâlnirea cu Annabelle Euranie din Franţa încă din primele secunde. Andreea a reuşit pentru început un atac de 7 puncte, iar mai apoi a finalizat un procedeu cu care a pus capăt meciului înainte de limită.

Locul 5 mondial, Andreea Chiţu şi-a mai adăugat 120 de puncte în clasament, dar obiectivul principat de anul acesta rămâne clasarea pe podium în întrecerea continentală şi cea mondială.

Medalia de aur la 52 kg a fost obţinută de Majlinda Kelmendi din Kosovo, campioana mondială obţinând victoria înainte de limită în faţa italiencei Odette Giufrida .

Corina Căprioriu a avut nevoie de doar 18 secunde pentru a câştiga medalia de bronz în întâlnirea cu Emillie Amaron din Franţa. Locul 7 mondial la categoria 57 de kg. Corina este şi ea mulţumită de această medalie, precizează FR de Judo..

La 57 kg. aurul a fost cucerit de Letitia Blot din Franţa care a trecut prin ippon de numărul 2 mondial germanca Miryam Roper.

Sâmbătă intră în concurs, la categoria 73 kg, Costel Dănculea care va lupta în primul meci cu Tommy Macias din Suedia. Meciurile pentru medalii vor fi transmise în direct de Digi Sport 2 de la ora 17,00.

×