x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România s-a calificat cu 5 echipaje în semifinalele Mondialelor de canotaj academic de la Racice

România s-a calificat cu 5 echipaje în semifinalele Mondialelor de canotaj academic de la Racice

19 Sep 2022   •   15:30
România s-a calificat cu 5 echipaje în semifinalele Mondialelor de canotaj academic de la Racice
Sursa foto: Hepta

Cinci echipaje românești s-au calificat în semifinalele Mondialelor de canotaj academic de la Racice, Cehia.

Campioanele olimpice Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, la dublu vâsle, au câştigat seria a treia cu  6min51sec82/100 şi vor participa în semifinalele din 23 septembrie.
Echipajul feminin de dublu rame, format din Ioana Vrînceanu/Denisa Tîlvescu, s-a calificat în semifinalele din 22 septembrie, după ce au câștigat în seria a doua cu 7min02sec89/100.
Patru rame fără cârmaci, alcătuită din Mihăiţă Ţigănescu/Mugurel Semciuc/Ştefan Berariu/Forin Lehaci, a câştigat prima serie cu 5min54sec90/100 şi a ajuns în semifinalele din 22 septembrie.
La proba feminină de patru rame fără cârmaci, Mădălina Bereş/Amalia Bereş/Magdalena Rusu/Roxana Anghel, a terminat pe locul al doilea, în seria a doua, cu 6min29sec04/100, după Irlanda și a ajuns în semifinalele de pe 22 septembrie.

La proba masculină de patru vâsle, Mihai Chiruţă/Ciprian Tudosă/Ioan Prundeanu/Marian Enache, a ocupat locul al doilea, în seria a a doua, cu 5min42sec, după Marea Britanie și s-a calificat în semifinalele din 22 septembrie.
La patru vâsle, Elena Logofătu/Cristina Drugă/ Ioana Moroşan/Patricia Cireş, a fost al patrulea, în prima serie, şi va participa la recalificările din 20 septembrie.

La schif simplu, categorie ușoară,Ionela Cozmiuc, Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, dublu rame fără cârmaci, s-au calificat în semifinale.

România participă la Mondialele de la Racice cu 11 ambarcaţiuni şi 35 de sportivi.

×
Subiecte în articol: canotaj