x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi România s-a calificat în grupele principale de la Campionatul European de handbal feminin

România s-a calificat în grupele principale de la Campionatul European de handbal feminin

09 Noi 2022   •   20:40
România s-a calificat în grupele principale de la Campionatul European de handbal feminin
Sursa foto: Hepta

România a învins Macedonia de Nord cu scorul de 31-23 şi s-a calificat în grupele principale. Tricolorele aveau nevoie de cel puţin o remiză, pentru a obţine locul al treilea în grupă.

România s-a aflat la cârma jocului şi în prima parte, în care gazdele nu au reuşit să conducă niciun moment, dar au egalat în câteva rânduri. România a avut în min. 21 prima oară un avantaj de trei goluri, 11-8, dar la pauză diferenţa a fost de doar un gol.

În actul secund, echipa antrenată de Florentina Pera a reuşit desprinderea pe tabelă, după o serie de intervenţii remarcabile ale portarului Daciana Hosu (cea mai bună jucătoare a meciului), completate de atacuri fructificate de Cristina Neagu & co. În min. 41 s-a înregistrat pentru prima oară o diferenţă de cinci goluri în favoarea României, 22-17, ecartul final fiind de opt goluri, 31-23.

Cristina Neagu a marcat 10 goluri, Sonia Seraficeanu 5, Eliza Buceschi 3, Ana Maria Tănasie 3, Crina Pintea 3, Sorina Grozav 3, Bianca Bazaliu 2, Lorena Ostase 2.

Daciana Hosu a încheiat cu 10 şuturi apărate (procentaj de 43,48%), în timp ce Yuliya Dumanska a parat 5 şuturi (38,46%).

Daciana Hosu a fost declarată Jucătoarea meciului.

Pentru România urmează alte 3 meciuri de foc. O singură adversară este cunoscută în acest moment, Muntengru. Celelalte două vor fi cunoscute în această seară, după disputa dintre Germania și Spania. Obiectivul „tricolorelor” este o clasare în top 10.

×