x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ronnie O'Sullivan, victorie în fața lui Luca Brecel și al patrulea titlu consecutiv la Shanghai Masters

Ronnie O'Sullivan, victorie în fața lui Luca Brecel și al patrulea titlu consecutiv la Shanghai Masters

de Redacția Jurnalul    |    17 Sep 2023   •   23:07
Ronnie O'Sullivan, victorie în fața lui Luca Brecel și al patrulea titlu consecutiv la Shanghai Masters
Sursa foto: Hepta

Ronnie O'Sullivan a declarat că nu păstrează niciodată trofeul după ce a câștigat duminică al patrulea titlu consecutiv la Shanghai Masters, cu o victorie cu 11-9 în fața lui Luca Brecel.

Englezul a fost condus cu 4-3 la un moment dat, înainte de a câștiga trei frame-uri consecutive, împotriva campionului mondial din Belgia.

Break-urile de 143 și 120 l-au dus pe O'Sullivan în pragul victoriei și a rezistat în ciuda unei reveniri de ultim moment a adversarului său.

"Voi oferi trofeul prietenului meu care deschide un club aici. Acesta va rămâne în China", a declarat el.

"Întotdeauna le dau cadou. Prietenul meu Paul are unul, iar eu am dat unul unui copil din public.

"Nu-mi pasă de trofee. Am vândut destul de multe dintre ele - nu vreau să mai am nicio amintire până la 70 sau 80 de ani. Mă pregătesc pentru moarte - o parte din asta înseamnă că nu vreau lucruri de snooker - veste, tacuri, toate vor dispărea."

Aceasta a fost cea de-a 18-a victorie consecutivă a septuplului campion mondial în orașul chinezesc și totodată primul eveniment World Snooker Tour organizat în China continentală din 2019, înainte de pandemia de coronavirus.

O'Sullivan a reluat de unde a rămas, cucerind titlul pentru a cincea oară la nivel general, după victoriile din 2009, 2017, 2018 și 2019.

"A fost unul dintre acele turnee. Am fost mult sub medie, dar am jucat bine când a trebuit", a spus el.

El l-a lăudat pe Brecel, care l-a învins în sferturile de finală în drumul spre titlul de campion mondial la începutul acestui an.

"Nu sunt surprins că Luca s-a descurcat atât de bine precum s-a descurcat. Nu este un campion mondial surpriză. Are un dar uimitor de a juca acest joc", a spus O'Sullivan,

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ronnie O'Sullivan Shanghai Masters