x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi S-a încheiat Liga Florilor. Cinci echipe românești au șansa să evolueze în cupele europene

S-a încheiat Liga Florilor. Cinci echipe românești au șansa să evolueze în cupele europene

04 Iun 2021   •   08:40
S-a încheiat Liga Florilor. Cinci echipe românești au șansa să evolueze în cupele europene
Sursa foto: imagean/Getty Images/iStockphoto

Liga Florilor, competiția internă de handbal feminin, s-a încheiat joi cu meciurile ultimei etape, a 30-a, desfășurată la București, în Sala Polivalentă și în Sala Rapid.

Conform clasamentului final, campioana ediției 2020-2021 este CSM București, care va evolua direct în grupele EHF Champions League.

Poziția secundă este ocupată de Minaur Baia Mare, care ar putea evolua în grupele EHF Champions League, dacă va solicita și EHF îi va acorda un wildcard. În caz contrar, băimărencele vor evolua în grupele EHF European League.

De pe poziția a treia, SCM Râmnicu Vâlcea ar putea evolua în grupele EHF Europa League doar dacă Minaur Baia Mare nu va solicita și primi un wildcard. În caz contrar, vâlcencele vor evolua în grupele EHF European League.

Gloria Buzău, de pe locul patru, are asigurată participarea în preliminariile EHF European League.

La fel s-ar putea întâmpla și cu Măgura Cisnădie, care are șanse să prindă un loc în EHF European League, dacă va cere și îi va fi acordat un loc în preliminariile aceleiași competiții.

Dacia Mioveni și SCM Craiova sunt în situația de a se lupta în barajul de menținere/promovare în Liga Florilor cu Corona Brașov și CSM Rona, în cadrul unui turneu ce va avea loc în perioada 7-9 iunie la Buzău.

CSM Galați, U Cluj și Activ Prahova Ploiești au retrogradat direct în liga secundă, dar e posibil ca echipele din Galați și Cluj să se salveze, dacă Federația Română de Handbal decide să mențină Liga Florilor la formatul cu 16 echipe, față de cel cu 14 echipe, anunțat inițial.

Golgheterii campionatului în sezonul încheiat sunt Luciana Popescu (CSM Slatina) și Jovana Kovacevic, ambele cu câte 177 de goluri.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: handbal