x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Scrisoare către succesorul nevalidat

Scrisoare către succesorul nevalidat

28 Mai 2014   •   14:41
 Scrisoare către succesorul nevalidat
Jignit de Răzvan Burleanu, fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu a reacţionat prin intermediul unei scrisori deschise, care conţine şi câteva mesaje clare. Iată conţinutul integral.

“Am învăţat să acuz doar bazându-mă pe probe”

"În peste 50 de ani de fotbal am învăţat că acest sport este apanajul bărbaţilor adevăraţi. Am învăţat să gândesc şi să mă exprim liber, să accept criticile dure dacă sunt formulate într-un limbaj decent, iar când cineva mă nemulţumeşte să încerc mai întâi să lămuresc problema faţă în faţă. În ani de zile de administraţie sportivă la cel mai înalt nivel am învăţat să vorbesc şi să acuz doar bazându-mă pe probe. De când aţi preluat mandatul de preşedinte al FRF, încă nevalidat de instanţele competente, aţi refuzat aproape orice contact cu mine. Este ridicol să discutăm prin intermediul presei despre chestiuni care puteau fi lămurite între noi inainte de a se propaga ca minciuni sfruntate în spaţiul public. De câteva zile mă insultaţi în mass-media. Astăzi (n.r. - ieri) calomniile au atins apogeul într-o conferinţă de presă pe care aţi dorit-o spectaculoasă. Să nu mă înţelegeţi greşit: am o deschidere totală faţă de libertatea de exprimare, însă în aceeaşi măsură cu asumarea responsabilităţii. Nu intenţionez să analizez în amănunt elucubraţiile dumneavoastră. Admit că aţi putea fi prost sfătuit, dar mă intorc la responsabilitate, la curajul de a discuta faţă în faţă. Ca atare, o să vă chem să produceţi dovezile afirmaţiilor dvs în faţa Justiţiei.

“Dacă demisionaţi din funcţia de preşedinte, vă promit că nu voi mai candida pentru Comitetul Executiv al UEFA”


Dincolo de faptul că aţi făcut publice date parţiale dintr-un contract de colaborare privat, cu clauze confidenţiale protejate prin lege, ţin să fac câteva precizări: Nu folosesc un automobil proprietatea FRF; Cei doi angajaţi sau consilieri personali platiţi pentru mine de FRF nu există; Suma de 40.000 euro pe lună pe care o avansaţi drept costuri aferente întreţinerii funcţiei mele se limitează doar la renta viageră şi la câte un plin de motorină pentru lunile martie, aprilie şi mai. Părerile pe care le emiteţi despre mine, cum că sunt ahtiat după bani şi funcţii, fac deja parte din spectacolul ridicol pe care-l regizaţi. Vă propun să donăm fiecare câte 25.000 lei pentru o casă de copii, dacă tot vorbiţi despre bani. Iar dacă tot vorbiţi despre funcţii, vă provoc să demisionaţi din funcţia de preşedinte FRF, iar eu vă promit că nu voi mai candida pentru un nou mandat în Comitetul Executiv UEFA, cu şanse de a fi ales vicepreşedinte.

“Din acest fotbal de aprozarişti şi de descurcăreţi au ieşit succese istorice care au umplut de mândrie milioane de romani”

N-am avut niciodată iluzia veşniciei şi nici nu sunt un predicator al virtuţii. Am privit mandatele mele la FRF ca o muncă serioasă, ca pe o datorie zilnică şi nu silnică, fără să umblu cu jumătaţi de măsură. Pot privi pe oricine în ochi. Pun liniştit capul pe pernă. Nu mi-am jignit niciodată colaboratorii, n-am persiflat marii internaţionali, n-am desconsiderat membrii asociaţi. La FRF, domnule Răzvan Marian Burleanu, sunt mulţi profesionişti redutabili care nu merită să fie denumiti “şoareci” nici măcar în glumă. Din acest fotbal de “aprozarişti” si de “descurcăreţi”, cum ii denumiti dumenavoastră în bătaie de joc pe membrii asociaţi, au ieşit succese istorice care au umplut de mândrie milioane de romani. Iar marii internaţionali sunt eroii care au inghiţit iarba şi şi-au rupt picioarele pentru ţara noastră; chiar merită să-i tăvăliţi prin cuvinte grele în “bodegile de lângă oraş”? Aştept cu nerăbdare rezultatele auditului promis încă din campania dumenavoastră. Sper că e făcut de o companie cu reputaţie. Sunt convins că va fi pe deplin favorabil instituţiei FRF, pe care dumneavoastră o târâţi într-un război murdar al declaraţiilor sforăitoare fără suport real, cu pierderi financiare şi de imagine pe care viitorul le va deconta”.

×