x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Senzațional. David Popovici și Bianca Costea, medalii de aur la CM de juniori din Peru! Vlad Stancu, bronz la 1.500 m liber

Senzațional. David Popovici și Bianca Costea, medalii de aur la CM de juniori din Peru! Vlad Stancu, bronz la 1.500 m liber

05 Sep 2022   •   07:22
Senzațional. David Popovici și Bianca Costea, medalii de aur la CM de juniori din Peru! Vlad Stancu, bronz la 1.500 m liber
Sursa foto: Hepta

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, iar Bianca Costea a obținut prima poziție în proba de 50 n liber feminin. Vlad Stancu a obținut medalia de bronz în finala probei de 1.500 m liber.

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber cu timpul de 47.13 s. David a dominat clar finala, terminând cursa la peste două secunde față de locul secund, ocupat de Jere Hribar (Croația) – 49.37 s. Pe locul trei s-a clasat Nikolas Antoniou (Cipru) – 49.91 s.

În aceeași probă, Patrick Sebastian Dinu s-a clasat pe locul al cincilea, după ce a încheiat cele două lungimi de bazin cu timpul de 50.09 s, potrivit Mediafax.

În finala probei de 50 m liber feminin, Bianca Costea a cucerit medalia de aur. Timpul său: 25.35 s. Sportiva pregătită de Adrian Rădulescu a fost urmată pe podium de italiencele Sara Curtis (25.53 s) și Matilde Biagotti (25.60 s).

În finala probei de 1.500 m liber de la Campionatul Mondial de înot pentru juniori, Vlad Stancu, pregătit de Iulia Becheru, a cucerit medalia de bronz. Timpul său din finală a fost de 15:17.97 min. Este a treia medalie pentru Vlad Stancu la Lima, după argintul de la 400 m liber și bronzul de la 800 m liber.

De la ediția din acest an a CM de juniori au lipsit marile puteri SUA, Australia, Marea Britanie, China și Țările de Jos. Au refuzat participarea din cauza incertitudinii cu privire la organizarea competiției, inițial programat în Rusia, la Kazan 

Au lipsit și delegațiile Rusiei și Belarusului, suspendate de Federația Internațională din cauza războiului declanșat în Ucraina. 

 

×
Subiecte în articol: David Popovici