x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, eliminată de la Turneul Campioanelor

Simona Halep, eliminată de la Turneul Campioanelor

27 Oct 2016   •   14:28
Simona Halep, eliminată de la Turneul Campioanelor

Jucătoarea română de tenis Simona Halep a fost eliminată de la Turneul Campioanelor, după ce a fost învinsă, joi, de Dominika Cibulkova (Slovacia), cu 6-3, 7-6 (5), în ultimul lor meci din Grupa Roşie a competiţiei de la Singapore. 

Halep, a treia favorită a competiţiei şi numărul patru mondial, părăseşte acest turneu după faza grupelor pentru al doilea an consecutiv, după ce în 2014 a jucat finala cu Serena Williams. 

Halep a cedat după o oră şi 48 de minute în faţa numărului opt mondial, la capătul unui set secund foarte disputat. 

Românca a evoluat cu un bandaj la genunchiul piciorului stâng şi a arătat o mobilitate redusă în deplasarea sa pe teren, în faţa unei adversare căreia îi place să lupte pentru fiecare punct, să alerge pentru fiecare punct. 

Cibulkova a rămas în cărţi pentru calificare după acest succes, având nevoie de o victorie reuşită de Angelique Kerber în faţa americancei Madison Keys în două seturi. 

Halep a început rău meciul cu Cibulkova, pierzând primele trei ghemuri, în care a reuşit să ia doar un punct (ultimele două ghemuri le-a cedat la zero). Românca a dat semne de revenire şi a reuşit să câştige trei ghemuri (ultimul la zero), dar Cibulkova şi-a păstrat avantajul luat şi s-a impus cu 6-3 în primul set, după doar 30 de minute. 

Setul secund a fost deosebit de disputat, cu accente de dramatism pe alocuri, Simona făcând faţă cu greutate din punct de vedere fizic. Cibulkova a început cu break, dar Halep a reuşit să restabilească egalitatea (1-1), iar apoi fiecare şi-a făcut serviciul (2-2). Cibulkova a reuşit un nou break (3-2), dar Simona a replicat şi ea (3-3), însă nu a reuşit să îşi fructifice serviciul (4-3 pentru Cibulkova), egalând apoi la capătul unui ghem lung de aproape zece minute (4-4). Halep şi-a câştigat serviciul în cele din urmă (5-4), după ce a salvat câteva mingi de break, iar apoi fiecare şi-a făcut serviciul (6-6), meciul ajungând în tiebreak. Halep a luat primul punct, dar apoi le-a pierdut pe următoarele trei. Românca a egalat (3-3, 4-4) şi apoi a condus, dar a pierdut trei puncte la rând, setul, meciul şi calificarea în semifinale. 

Halep a reuşit doar 10 mingi direct câştigătoare în acest meci, faţă de 32 ale adversarei, însă a comis mai puţine erori neforţate (13-27). 

Cibulkova are acum 4-2 în meciurile directe cu Halep, câştigând de trei ori pe hard şi o dată pe iarbă. Halep s-a impus în ambele întâlniri jucate pe zgură, ultima anul acesta, în finala de la Madrid, cu un sec 6-2, 6-4. 

În urma participării sale la Turneul Campioanelor, Halep va primi 153.000 de dolari şi 500 de puncte WTA. În primele sale meciuri, Simona a învins-o pe americanca Madison Keys cu 6-2, 6-4 şi a fost învinsă de Angelique Kerber cu 6-4, 6-2. 

Kerber este calificată deja în semifinale după meciul Halep - Cibulkova. 

Simona Halep încheie sezonul cu trei titluri câştigate, la Madrid, Bucureşti şi Montreal. 
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: simona halep