x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, învinsă de Caroline Wozniacki, în sferturi la Eastbourne

Simona Halep, învinsă de Caroline Wozniacki, în sferturi la Eastbourne

29 Iun 2017   •   22:11
Simona Halep, învinsă de Caroline Wozniacki, în sferturi la Eastbourne

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul doi mondial, a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki, cu 5-7, 6-4, 6-1, joi, în sferturile de finală ale turneului WTA pe iarbă de la Eastbourne (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 753.900 dolari, după ce a avut meciul în mână.

Halep a avut 3-0 şi 4-2 în setul al doilea, dar daneza a revenit şi a întors scorul, câştigând în trei seturi, după o oră şi 54 de minute.

Deşi a început cu break meciul din sferturi, Halep a pierdut apoi următoarele patru ghemuri, fiind condusă apoi cu 5-2. Românca a reuşit o revenire formidabilă, concretizată în cinci ghemuri consecutive, adjudecându-şi primul set cu 7-5.

Halep a continuat evoluţia sa formidabilă şi în setul secund, apărându-se extraordinar şi reuşind lovituri remarcabile, astfel că s-a desprins repede la 3-0. A urmat o mică relaxare, care i-a permis adversarei să revină în joc, s-a apropiat la 2-3, Halep a reuşit să facă 4-2, dar a pierdut setul cu 4-6, deşi a avut patru mingi de break la 4-4.

În decisiv, Halep a început bine, cu break, însă apoi a grăbit punctele, a greşit din ce în ce mai mult, semn al oboselii, după ce a avut joi un alt meci solicitant, cu Ţvetana Pironkova, câştigat în trei seturi. Wozniacki a câştigat setul al treilea cu un sec 6-1.

Simona Halep (25 ani), a doua favorită a turneului, va primi pentru participare un cec de 18.940 de dolari şi 100 de puncte WTA. Wozniacki (26 ani, 6 WTA) are acum 3-2 la meciurile directe, după ce obţinuse şi victoria anterioară, în 2015, la Stuttgart, cu 7-5, 5-7, 6-2, în semifinale.

În alt meci de joi, la dublu, în primul tur, Monica Niculescu şi taiwaneza Hao-Ching Chan au fost învinse de cuplul Timea Babos (Ungaria)/Andrea Hlavackova (Cehia), cu 6-3, 4-6, 10-6.
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: simona halep