x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Wimbledon

Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Wimbledon

03 Iul 2017   •   17:04
Simona Halep s-a calificat în turul al doilea la Wimbledon

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, favorită N. 2, s-a calificat luni în turul al doilea al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, după ce a învins-o pe neozeelandeza Marina Erakovic în două seturi, 6-4, 6-1. 

Simona Halep, 25 de ani, numărul doi mondial, a trecut după o oră şi 15 minute de Marina Erakovic, jucătoare venită din calificări, care are 29 de ani şi este pe locul 129 WTA. 

Halep a început mai slab meciul şi a fost condusă cu 2-1 în primul set, dar apoi a controlat autoritar partida. 

Cele două jucătoare se înfruntaseră până acum o singură dată, în 2015, la US Open, în primul tur, Erakovic abandonând la scorul de 6-2, 3-0 pentru Halep. 

Pentru calificarea în turul 2, românca a obţinut 57.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA. 

Halep, finalistă anul acesta la Roland Garros, a jucat o semifinală la Wimbledon, în 2015, anul primei ei finale de la Paris, iar anul trecut s-a oprit în sferturile de finală. 

Halep o va întâlni în turul al doilea pe brazilianca Beatriz Haddad Maia (21 de ani, 97 WTA), care a trecut luni în două seturi de britanica Laura Robson, 6-4, 6-2. 

Tot luni, în primul tur la Wimbledon vor avea loc meciurile Marius Copil - Peter Gojowczyk, Ana Bogdan - Ying-Ying Duan şi Irina Begu - Naomi Broady. 
AGERPRES 

×
Subiecte în articol: simona halep