x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Skateboarding la nivel oficial

Skateboarding la nivel oficial

de Dragos Stoica    |    19 Dec 2010   •   18:49
Skateboarding la nivel oficial

143297-fabrica-skate-108.jpgAflată încă la primii paşi în România, mişcarea skateboarding a avut parte de un concurs oficial organizat în week-end în clubul Fabrica – Urban Resort din Bucureşti, unde există singurul skatepark indoor din ţară.

Denumită “Industrial Championship 2010 – 2011”, competiţia s-a desfăşurat după toate regulile existente în alte părţi, cu serii de calificare formate din câte patru rideri, semifinale şi finală. Practic, din acest moment putem vorbi de un campionat anual de skateboarding, deoarece organizatorii intenţionează ca de acum înainte să aibă loc lunar asemenea întâlniri, care vor culmina cu o finală în decembrie 2011, la capătul căreia câştigătorul va primi automat calificarea la Campionatul Mondial de Skateboarding din 2012.

Skatepark-ul din Bucureşti cuprinde toate elementele necesare pregătirii riderilor pentru marea competiţie din 2012: bank, quarter, piramidă, ollie box, step up, handrail, trepte, bordura hubba, flatrail şi miniramp.

Podiumul a fost format, în ordine, de singurii rideri care au folosit toate elementele din skatepark, inclusiv cele din cea de-a doua cameră, care au un grad ridicat de dificultate, respectiv Cezar Iliescu, Marius Diatcu şi Răzvan Popescu.

×
Subiecte în articol: sporturi