x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Slow Staicu!

Slow Staicu!

de Sorin Anghel    |    13 Feb 2010   •   00:00
Slow Staicu!

Hârtiile oficiale arată că Dragoş Staicu nu a terminat cel de-al doilea antrenament de Coborâre desfăşurat la Jocurile Olimpice. Schiorul din ţara noastră susţine că a fost oprit pe traseu de către arbitri.


Coborârea băieţilor de la schi alpin este cel mai important eveniment care va avea loc în Whistler cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă. Organizatorii au "ameninţat" pe toată lumea cu o pârtia care va fi cea mai grea de pe Pământ, dar nu au reuşit să-l impresioneze nici măcar pe românul Dragoş Staicu. "Mă aşteptam, sincer să fiu, ca pârtia să fie una mai grea, având în vederea că este o cursă de Coborâre la Olimpiadă. Este foarte complexă. Are sărituri, pasaje, un traverseu, părţI abrupte. Trebuie să fii un schior complet, să ştii să mergi în absolute orice condiţii", a declarat schiorul pentru TVR.


OFICIAL, NU A TERMINAT!
Rezultatele oficiale arată că Dragoş Staicu nu a terminat cursa, în aceeaşI situaţie mai fiind doar Igor Zakurdaev, din Kazakstan, şI islandezul Stefan Jon Sigurgeirsson. El are o versiune proprie. "Am venit slow, cum zic americanii. Este zăpadă foarte multă în traseu şI viteza este foarte mică, exagerat de mică. Dar e foarte mişto traseul. Nu ştiu exact la câte secunde am venit. Nici nu ştiu dacă ne-a cronometrat. Mi s-a ridicat steagul galben pentru că a căzut un tip în faţa mea şi a trebuit să o iau încet în ultima porţiune", a explicat Staicu pentru televiziunea publică din România. Din aceleaşI cifre oficiale reiese că singurul schior care a căzut înaintea românul a fost Zakurdaev, care a avut numărul 63 la start. Numărul 64, francezul Gauthier De Tessieres nu a concurat. De la numărul 65 până la numărul 80, toţI schiorii au fost cronometraţI şI nici nu au fost opriţI cu steagul galben pentru a evite vreun schior căzut pe traseu.


FĂRĂ VISE!

Ţinând cont de valoarea sportivilor care participă la Jocurile Olimpice, este hazardant să avem pretenţii ca Dragoş Staicu să rupă norii. Trebuie să fim conştienţI de valoarea schiului alpin românesc şI să ne cunoaştem bine limitele. Asta şI în condiţiile în care în acest sezon Staicu nu a terminat nici o cursă de Coborâre într-un concurs oficial. O recunoaşte chiar el. "Nu vreau să mă gândesc la rezultat pentru că în momentul în care fac acest lucru mă cramponez şi voi uita ce trebuie să fac pe pârtie. Vreau să am o linie cât mai bună. Mi-am propus să schiez foarte bine", a mărturisti schiorul legitimat la AS Schi Club Predeal. El nu îi vede favoriţI pe austrieci, deşI Michael Walchhofer a fost cel care a câştigat antrenamentul pe care Staicu nu l-a terminat. "Îl văd învingător pe Cuche. ŞI Miller poate face o figură frumoasă pentru că sunt foarte mari porţiunile plate şI poţI să aluneci, să ai o poziţie aerodinamică şI să cauţI în permanenţă viteza".



NAN A PRIMIT O CASCĂ NOUĂ

Dinamovistul Ioan Nan va luat startul în probele de Slalom Uriaş şI Slalom care se vor desfăşura la Jocurile Olimpice. Schiorul din Braşov spune că se simte foarte bine în Canada, nu a avut probleme cu acomodarea la fusul orar şI promite că va da totul din el în zilele de concurs. "M-am acomodat repede cu noile schiuri luate de la Head. La început eram îngrijorat din cauza faptului că nu voi avea timp să mă obişnuiesc, dar acum m-am liniştit. Eu o să concurez prima oară abia pe 24 februarie, deci am timp destul", a declarat Nan. El a primit din partea celor de la Uvex o cască nouă, pe care o va folosi la Jocurile Olimpice. Aceasta i-a fost adusă din California de către Joe Labarbera, cel care s-a deplasat special la Whistler pentru a stat de vorbă cu campionul României la Slalom.

×
Subiecte în articol: vancouver 2010