x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Tadici este henţ careu

Tadici este henţ careu

de Sorin Anghel    |    14 Dec 2014   •   21:11
Tadici este henţ careu
Sursa foto: SEBASTIAN OLARU/Agerpres
Un antrenor de modă veche, cu grave probleme de comunicare, a făcut ca România să se îndepărteze de elita handbalului feminin european.

După o reprezentanţie modestă în prima fază a grupelor de la Campionatul European de handbal feminin care se desfăşoară în Ungaria şI Croaţia, echipa natională a României a continuat şirul dezamăgirilor şI după ce a reuşit să pătrundă cu chiu, cu vai, în grupele principale.

Norvegia ne-a bătut fără drept de apel. A deranjat doar atitudinea şI diferenţa mare de scor, dar trebuie să ţinem cont că ?ikingelesunt campioane olimpice. În schimb, pentru înfrângerea cu Danemarca, atunci când antrenorul Ghiţă Tadici nu a ştiut să organizeze finalul partidei, nu există scuză. Victoria cu Ucraina a fost una chinuită, dar contează că echipa a reuşit să se califice mai departe.

Românii şi-au alimentat sufletele cu speranţe şI au sperat că ?aţionalava juca cu totul altfel în partea a doua a competiţiei, acolo unde au pătruns doar formaţiile cu adevărat puternice din Europa. Primul adversar al tricolorelor a fost Ungaria, echipa aflată într-un moment destul de prost. Pe care însă Tadici nu a ştiut să-l speculeze, vrând parcă să demonstreze, deşi nu mai era nevoie, că România are nevoie de un cu totul alt selecţioner la echipa naţională de handbal feminin.

Antrenorul de acum al româncelor este un personaj grobian, care nu îşi asumă niciodată greşelile. După înfrângerea cu Norvegia a dat vina pe elevele sale, iar sâmbătă, după eşecul cu Ungaria, s-a legat de arbitraj. N-o să mai treacă multă vreme şI Tadici ne va spune că vina rezultatelor o poartă clima şI relieful.

Unguroaicele ne-au bătut cu 20-19 doar pentru că România are un antrenor care mai mult încurcă decât ajută. La fel ca la jocul cu Danemarca, pe care fetele noastre l-au pierdut la ultima fază, tehnicianul tricolorelor s-a făcut de râs, dar asta nu reprezintă nici o problemă. Toată lumea ştie ce mari ?eleităţiare selecţionerul. Mai grav este că ne-a umplut pe noi, românii, de nervi. Într-un moment în care ?aţionalanoastră dicta ritmul de joc şI conducea pe tabela de marcaj, Tadici, plictisit pe banca de rezerve, a cerut time-out! După reluarea jocului, elevele sale nu au mai jucat nimic, gazdele au preluat conducerea jocului şI au câştigat un meci prin care am rămas doar cu şanse teoretice la calificarea in semifinale.

Tadici nu a fost în stare să face ceva util pentru România nici măcar la ultima fază a meciului, atunci când ar fi trebuit să o scoată din poartă pe Paula Ungureanu pentru a trimite în atac un pivot mai mobil. Astfel, ar fi fost imposibil ca ?aţionalasă nu marcheze sau să nu obţină o aruncare de la 7 metri.

×