x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi UEFA a deschis procedură disciplinară împotriva FRF pentru incidentele de la România-Kosovo

UEFA a deschis procedură disciplinară împotriva FRF pentru incidentele de la România-Kosovo

de Redacția Jurnalul    |    14 Sep 2023   •   20:29
UEFA a deschis procedură disciplinară împotriva FRF pentru incidentele de la România-Kosovo
Sursa foto: pixabay.com

UEFA a anunțat joi deschiderea unei proceduri disciplinare în cazul a trei meciuri disputate în preliminariile Euro 2024 în luna septembrie. Printre acestea și meciul dintre România și Kosovo, care este în atenție pentru 5 încălcări ale regulamentelor UEFA.

Celelalte două meciuri pentru care au fost deschise proceduri sunt Armenia – Croația și Croația - Letonia

Meciul România Kosovo, încheiat marți cu 2-0 (0-0), este în atenția forului european pentru următoarele acuzații aduse Federației Române de Fotbal: blocarea pasajelor publice (art. 38 SSR), aprinderea de focuri de artificii (art. 16(2)(c) DR), aruncarea de obiecte (Art. 16(2)(b) DR), mesaj provocator cu caracter ofensator (art. 16(2)(e) DR), comportament rasist (art. 14 DR).

Reamintim că meciul a fost întrerupt marți seara, în minutul 18, după ce din tribune au fost aruncate torțe spre teren și suporterii au expus bannere cu mesaje cu tentă geopolitică. Jucătorii au fost trimiși la vestiare și meciul a fost reluat peste aproximativ 50 de minute.

Federația de Fotbal din Kosovo a depus marți o plângere la UEFA, în care la rândul ei cere analizarea meciului și dictarea de către UEFA a sancțiunii pierderii cu 3-0, la masa verde, de către România, a confruntării.

În privința meciului dintre Armenia și Croația (0:1), din 11 septembrie, UEFA aduce acuzații împotriva Federației de Fotbal din Armenia (FFA) pentru blocarea pasajelor publice, mesaj provocator de natură politică, aprinderea de focuri de artificii și lovitură de începere târzie.

În cazul aceluiași meci, sunt aduse acuzații și împotriva Federației Croate de Fotbal (HNS), pentru tulburări ale mulțimii.

Federeația croată este vizată și în cazul meciului Croația - Letonia (5:0), din 8 septembrie, acuzații fiind aduse pentru comportament rasist.

Organismele disciplinare ale UEFA au anunțat că vor lua o decizie în timp util.

(sursa: Mediafax)

Rafael Hekman, rafael.hekman@mediafax.ro

Keywords:UEFA, PROCEDURĂ DISCIPLINARĂ, FRF

×
Subiecte în articol: uefa procedură FRF