x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Un nou record al Omului Păianjen. Alpinistul urban francez a escaladat o clădire de 48 de etaje din Paris fără echipament de siguranță

Un nou record al Omului Păianjen. Alpinistul urban francez a escaladat o clădire de 48 de etaje din Paris fără echipament de siguranță

18 Sep 2022   •   17:18
Un nou record al Omului Păianjen. Alpinistul urban francez a escaladat o clădire de 48 de etaje din Paris  fără echipament de siguranță
Sursa foto: Alain Robert/antena1

Alpinistul urban cunoscut drept „Spiderman" al Franței și-a marcat aniversarea a 60 de ani prin escaladarea unei clădiri de 48 de etaje din Paris, fără echipament de siguranță, potrivit BBC.

Alain Robert s-a urcat pe Turnul TotalEnergies din cartierul de afaceri Défense, fără frânghii sau hamuri.

„Vreau să le transmit oamenilor mesajul că a avea 60 de ani nu înseamnă nimic. Încă poți să faci sport, să fii activ, să faci lucruri fabuloase", a declarat acesta.

După ce a ajuns în vârful turnului, francezul a fost reținut de poliție.

El a escaladat Turnul TotalEnergies de mai multe ori. De data aceasta, a avut nevoie de numai 60 de minute pentru a ajunge în vârf.

„Mi-am promis în urmă cu mai mulți ani că atunci când voi împlini 60 de ani, voi urca din nou pe acel turn, deoarece 60 de ani este vârsta de pensionare în Franța și m-am gândit că ar fi un gest frumos", a explicat el.

Acesta a adăugat că scopul ascensiunii a fost cel de a crește gradul de conștientizare a încălzirii globale.

Robert este cunoscut pentru escaladarea clădirilor înalte din întreaga lume. Printre realizările sale se află atingerea vârfului Burj Khalifa din Dubai, cea mai înaltă clădire din lume.

Acesta a escaladat și clădirea Hotelului Intercontinental din București în 2011. Atunci a folosit sisteme de securitate, impuse de lanțul hotelier.  Hotelul Intercontinental are 22 de etaje și o înălțime de 90 de metri.

"Mesajul meu către toții românii este să trăiască intens fiecare experiență de viață, să fie mereu competitivi, pentru că poți ajunge cel mai bun numai prin muncă și perseverență", a spus acesta.

×
Subiecte în articol: omul paianjen alpinist