x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi US Open 2016. Halep s-a calificat în sferturi, după ce a învins-o pe Navarro

US Open 2016. Halep s-a calificat în sferturi, după ce a învins-o pe Navarro

05 Sep 2016   •   19:55
US Open 2016. Halep s-a calificat în sferturi, după ce a învins-o pe Navarro
Sursa foto: Facebook.com

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului US Open, ultimul de Mare Şlem al anului, luni, la New York, după ce a învins-o pe Carla Suarez Navarro (Spania/N. 11), cu 6-2, 7-5.

Halep, semifinalistă anul trecut la Flushing Meadows, a făcut un meci excelent şi şi-a adjudecat victoria într-o oră şi 38 de minute.

Românca a început foarte bine şi a dominat primul set, în care a condus cu 4-0. Iberica (28 ani, 12 WTA) a revenit şi a luat două ghemuri la rând, dar reprezentanta noastră a reuşit un nou break şi a încheiat setul cu 6-2, în 46 de minute. Primul set a avut schimburi foarte lungi de mingi, încheiate în majoritate în favoarea Simonei, ghemurile fiind deosebit de disputate, al treilea durând circa zece minute.

Setul al doilea a fost mai echilibrat şi cu răsturnări spectaculoase de scor sub privirile managerului Simonei, Virginia Ruzici, ale preşedintelui Federaţiei Române de Tenis, George Cosac. Suarez a condus cu 1-0, apoi Halep a luat două ghemuri la rând, iberica a întors scorul şi a avut 3-2, Simona s-a desprins la 5-3 şi părea că va încheia conturile. Carla Suarez Navarro a cerut o pauză de urgenţă pentru a merge la toaletă, iar apoi a avut o revenire remarcabilă, egalând situaţia, 5-5. Halep a făcut un nou break, iar apoi a încheiat conturile cu 7-5.

Halep a avut în acest meci 4 aşi, în timp ce spanioloaica nu a reuşit niciunul, având în schimb 2 duble greşeli (niciuna pentru constănţeancă). Halep a avut procentaje superioare atât la primul serviciu, cât şi la punctele făcute cu ambele servicii. Simona Halep a avut 25 de mingi direct câştigătoare, faţă de 24 ale ibericei, a comis 18 erori neforţate, faţă de 24 ale adversarei.

Simona Halep şi Carla Suarez Navarro au ajuns la 11 meciuri directe (6-5 pentru româncă), iar Simona a câştigat patru din ultimele cinci confruntări. Halep are cinci victorii pe hard şi unul pe iarbă, în timp ce toate succesele Carlei au venit pe zgură, ea impunându-se şi în cel mai recent meci direct, anul trecut, în semifinale la Roma, cu 2-6, 6-3, 7-5.

Halep şi-a asigurat un cec de 450.000 de dolari şi 430 de puncte WTA, urmând să joace în sferturi cu învingătoarea dintre americanca Serena Williams şi kazaha Iaroslava Şvedova. Serena o conduce pe Simona cu 7-1 la meciurile directe, Halep pierzând şi singurul meci cu Şvedova.

Sursa: AGERPRES

×