x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Veste BUNĂ pentru Simona Halep. Serena Williams a făcut anunțul oficial

Veste BUNĂ pentru Simona Halep. Serena Williams a făcut anunțul oficial

17 Oct 2016   •   09:07
Veste BUNĂ pentru Simona Halep. Serena Williams a făcut anunțul oficial
Sursa foto: Brett Weinstein/wikimedia commons

Serena Williams, numărul doi mondial, a anunțat că nu va participa la Turneul Campioanelor de la Singapore (23-30 octombrie), competiție care reunește cele mai bune opt jucătoare ale sezonului 2016, între care și românca Simona Halep.

"A fost un sezon dificil pentru mine, din cauza accidentării la umăr, iar medicul meu a insistat asupra faptului că trebuie să rămân acasă pentru a mă trata", a precizat Williams într-un mesaj video postat pe site-ul WTA.

"Obiectivul meu va fi acela de a reveni la Singapore în sezonul viitor", a adăugat jucătoarea din Statele Unite.

Serena Williams, care a împlinit 35 de ani la sfârșitul lunii trecute, nu a mai avut nicio apariție în circuitul WTA de la înfrângerea suferită în semifinalele US Open, în fața cehoaicei Karolina Pliskova, scrie Agerpres.

Americanca s-a accidentat la un umăr în cursul lunii iulie, iar această leziune a făcut-o să rateze turneele de la Montreal și Cincinnati, perturbându-i apoi evoluția la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, unde a pierdut titlurile olimpice la simplu și la dublu.

La fel ca în 2015, când s-a confruntat cu o accidentare la genunchi, Serena Williams a fost obligată să renunțe la ultima parte a sezonului, desfășurată în Asia. Ea a pierdut, în timpul Openului SUA, poziția de lider al clasamentului WTA, pe care a ocupat-o timp de 186 de săptămâni consecutive, în favoarea germancei Angelique Kerber.

În 2016, Williams a disputat doar 8 turnee și a câștigat 2 trofee, unul la Roma, iar celălalt la Wimbledon, unde și-a trecut în palmares al 22-lea titlu de Mare Șlem din cariera sa. Ea a disputat, de asemenea, și a pierdut finalele Openului Australiei și turneului de la Roland Garros.

WTA a anunțat, totodată, că americanca Madison Keys și slovaca Dominika Cibulkova au obținut biletele pentru Turneul Campioanelor de la Singapore. Ele se alătură germancei Angelique Kerber, româncei Simona Halep, polonezei Agnieszka Radwanska, cehoaicei Karolina Pliskova și spaniolei Garbine Muguruza.

A mai rămas un singur loc de atribuit, care ar putea reveni britanicei Johanna Konta.

×
Subiecte în articol: serena williams